fbpx

Fietsparkeren kan beduidend beter in de binnenstad.

Is de Arnhemse binnenstad berekend op de toename van (brom)fietsen, scooters, bakfietsen en e-bikes? Eigenlijk niet. Medio 2017 zijn er ruim 1000 extra fietsnietjes geplaatst, die nu al vaak overvol zijn.

https://arnhemshart.nlDaarnaast worden er geregeld veel wrakken en weesfietsen verwijderd om te zorgen dat er stallingsruimte overblijft. Globaal worden er dan tussen de 300 a 600 fietsen door handhavers opgeladen die naar AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) gaan voor verdere afhandeling. Acties die de gemeente Arnhem veel geld en tijd kosten.

Dat Nederland een fietsland is weten we zeker. Door de corona is dit toegenomen. Fietshandelaren hebben vaak moeite om de nieuwe e-bikes en toerfietsen op tijd te leveren.

De afgelopen weken hebben diverse gesprekspartners met de gemeente Arnhem het fietsbeleid in kaart gebracht. Daarnaast is er eenhttps://arnhemshart.nl online sessie geweest waarin inwoners van Arnhem mee konden praten. Wat opviel was dat de bewegwijzering naar de bewaakte fietsenstallingen erg slecht is. Wie naar de fietsenstalling van Arnhem Centraal wil gaan, als leek, ziet niet gelijk dat deze beneden gevestigd is. Parkeergarages worden wel duidelijk aangegeven op de vele borden. Voor het Gele Rijdersplein wordt men door de vele aanwezige fietsen erop gewezen, terwijl op het Johnny van Doornplein een grauw blauw bord boven de ingang hangt. Met de aanwezige fietsen hiervoor heeft men niet gelijk in de gaten dat er beneden een bewaakte fietsenstalling zit. Ook de uitstraling, zoals die op het Gele Rijdersplein en Johnny van Doornplein, kwam veelvuldig ter sprake.

Fietsstallingen maken met service zoals, een fietsenmaker, scootmobiel service, kluisjes, opladen
of een vers bakkie koffie om het gebruik van de stallingen aantrekkelijker te maken werd aangedragen als idee tijdens de online sessie. Maar ook beter handhaving op (brom)fietsen en scooters die een onveilige situatie veroorzaken in het winkelgebied was een vaak gehoord probleem.

De enorme toename van bezorgscooters en fietsen geeft zorgen als het gaat om de toegankelijkheid in de binnenstad. Geregeld staan er een 8 tot 15 van deze mobiele transport middelen voor de deur zodat vaak de stoep geheel geblokkeerd is. En er zijn vragen waarom kan een filiaal van Thuisbezorgd en Gorilla’s is gevestigd in een winkelgebied terwijl men daar niet mag fietsen tijdens de openingstijden.

De gemeente zoekt nog een 1000 extra fiets en een 750 scooter parkeerplekken in de komende jaren. Plekken die zowel overdekt zijn maar ook in de openbare ruimte. Daarnaast zal men straks voor de fietsenstalling op het Gele Rijdersplein nog een oplossing moeten zoeken als deze verdwijnt wanneer men bezig gaat met het AKU-fontein en pergola.

Er komt een nieuwe bewaakte en overdekte fietsenstalling bij het Bartokpark als de ontwikkelaar hier appartementen gaat bouwen medio 2023/2024. De geplande fietsenstalling in het nieuw te realiseren Bestuurskwartier is op een laag pitje komen te staan omdat het kwartier financieel nog niet van de grond komt.

We hebben het over alle mobiele transportmiddelen in de binnenstad. Maar wetende dat veel inwoners vanwege de krappe ruimte geen stalling hebben bij hun appartement of studentenkamer.https://arnhemshart.nl/ Tijdens diverse tellingen valt op dat er geregeld dezelfde (brom)fietsen en scooters buiten staan op de hotspots.

Zijn deze inwoners bereid om hun transport middel te stallen in een (afgesloten/bewaakte) fietsenstalling waar zij toegang tot hebben in de buurt? En zijn ze ook bereid om daarvoor te betalen?

Heb jij een idee, mening of nog aanvullingen over het fietsbeleid in onze binnenstad? Laat het ons dan weten via een mail naar Arnhems Hart voor 4 februari a.s. We nemen deze dan graag mee in de verdere uitwerking met de gemeente.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart