fbpx

Fietsen straks toegestaan in Arnhems winkelgebied.

https://arnhemshart.nlOndanks diverse gesprekken, inspraken en oproepen van ondernemers en inwoners ging de gemeenteraad toch akkoord met het “Fietsparkeerplan binnenstad”. Hierin staat onder meer beschreven dat men niet mag fietsen of ze stallen in de hoofdstraten (Roggestraat, Ketelstraat, Vijzelstraat, Grote Oord en Jansstraat). In de Roggestraat e.o. mocht men al geen fietsen onbeheerd achter laten.

Natuurlijk is dat een gebied waar het dagelijks druk is met voetgangers maar ook de Koningstraat, Wezenstraat, Kerkstraat, Bakkerstraat, Kortestraat en op/rond de Korenmarkt, Jansplein en Brouwersplein kan het heel druk zijn. In deze straten mag straks gefietst worden en zullen er natuurlijk fietsen gestald worden. De motie “Fietser te gast 2.0” van Arnhem Centraal werd verworpen.

Geen enkele amendement en motie werd aangenomen in deze besluitvormende vergadering over het fietsparkeerplan.. Wel had men zorgen over de inzet vanhttps://arnhemshart.n handhaving en het weren van scooters in de binnenstad. Scooteren is niet toegestaan in het winkelgebied en dat blijft bestaan in het nieuwe fietsparkeerplan.

Het plan omvat ook veel goede dingen. Zo worden de huidige (bewaakte) fietsenstallingen opgeknapt en zullen ze beter zichtbaar en vindbaar zijn. Daarnaast komen er meer punten om een elektrische fiets op te laden en/of de fiets accu op te bergen.

En komen meer brommer/scooterplekken langs de binnenstad. De gemeente Arnhem heeft net een sloopsubsidieregeling bekend gemaakt waarbij men zijn/haar vervuilende brommer kan laten slopen en een elektrische scooter of fiets kan aanschaffen. Met het beschikbare budget kunnen 425 exemplaren vervangen worden.

Verantwoordelijke wethouder mobiliteit, Nermina Kundić, wil behoorlijk gaan trekken aan de mobiliteit in de binnenstad. Zo komt er in het eerste kwartaal van 2023 een nieuwe mobiliteitsvisie waarin de voetganger en fietser meer centraal staat en men de auto veel minder ziet. En staat er in de nieuwe ontwerp begroting dat de wegen van 70km/u naar 50km/u en 50km/u naar 30km/u gaan.

Uit de koker van oud-wethouder Roeland van der Zee staan nog de elektrische deel- auto’s, (bak)fietsen en scooters op het programma. Arnhem wil daarop meer gaan inzetten. Een plan dat hopelijk nog eerst goed wordt bekeken aangezien diverse steden al de deel- bakfietsen en scooters zat zijn en ze weren.

Naar verwachting gaat men het eerste of tweede kwartaal 2023 starten met het upgraden van parkeergarage Rozet, tenminste de eerste helft van het plan. Voor de tweede helft is nog geen financiële dekking voor gevonden. Daarnaast gaat Synchroon medio 2024 bouwen in het Bartokpark waardoor er een bewaakte fietsenstalling bijkomt voor +/- 650 stuks.

Ondertussen wordt er gewoon doorgebouwd en maakt men verdere bouwplannen. Door de huidige crisis zijn diverse projecten uitgesteld of ze lopen enorme vertraging op. Dat betekent straks meer verkeer in de binnenstad. Is de binnenstad berekend op deze toename? Of gaan we toch nog onder de Markt een mega All-In parkeergarage bouwen?

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart