fbpx

Fietsen op Stationsplein vanaf 1 november a.s. verwijderd!

Wie zijn fiets bij het station wil stallen, kan dat doen in de bewaakte stalling in het station, of in de fietsrekken aan het Nieuwe Plein. Vanaf 1 november 2021 worden daarom ongebruikte, verwaarloosde en verkeerd geparkeerde fietsen op het Stationsplein verwijderd. Zo blijft het Stationsplein zelf open en toegankelijk voor voetgangers en voor hulpdiensten.

https://arnhemshart.nlAFAC-Arnhem
Verkeerd geparkeerde, verwaarloosde of ongebruikte fietsen krijgen eerst een label met het verzoek aan de eigenaar de fiets weg te halen. Gebeurt dit niet, dan wordt de fiets weggehaald. Verwijderde fietsen worden naar het centrale depot van AFAC-Arnhem, Bruiningweg 9 gebracht. Eigenaren kunnen daar hun fiets op afspraak en tegen betaling van een onkostenvergoeding van € 35 afhalen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur, en alleen op afspraak (026-7071489). Neem dan ook uw fietssleutel(s) en legitimatiebewijs mee. Betalen van de onkostenvergoeding kan alleen met PIN. Kijk op hun website voor meer informatie. Brommers en scooters worden niet afgevoerd, in plaats daarvan krijgt de eigenaar een boete van € 95.

Stewards
Om een handje te helpen, zijn er deze week tijdens de spitstijden stewards actief, die fietsers eraan herinneren dat ze hun fiets op eenhttps://arnhemshart.nl andere plek moeten stallen. Ook wordt met een tekstkar aangekondigd dat fietsen die er na 1 november 2021 staan, zullen worden verwijderd. Fietsen worden 13 weken bij AFAC-Arnhem bewaard. Daarna zijn ze eigendom van de gemeente en worden ze verkocht.

Gratis stalling
Voor fietsen, brommers en scooters kunnen is de stalling onder het Centraal Station beschikbaar. De eerste 24 uur zijn gratis. Daarvoor is een OV chipkaart óf een identificatiebewijs nodig. Daarnaast zijn er fietsrekken en scooterplaatsen aan het Nieuwe Plein. Regelmatig worden daar fietswrakken verwijderd, zodat er voldoende plek is om fietsen te stallen.

Facebook commentaar:

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart