fbpx
Nieuws

Even geen poetsbeurt voor de Blauwe Golven.

Het was een mooi initiatief georganiseerd door Vereniging Stadsschoon Arnhem, de Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem. Door middel van een inzamelingsactie zou er rond het fontein een schoonmaakbeurt plaats vinden door een schoonmaakbedrijf.

Met een startkapitaal van €3000,- en het werven van donateurs om het resterende bedrag van €4381,- binnen te halen voor de kosten verliep heel spoedig. Binnen korte tijd was dan ook de hoofdsom van €7381,- bereikt. Door het WK Inline-Skaten en zomervakantie werd alles even op de lange baan gezet en zou men daarna ermee starten.

Maar een nieuwe tegenvaller kwam er weer aan voor de drie partijen toen bleek dat door de herinrichting op het Roermondsplein het wederom onmogelijk werd om een schoonmaakbeurt te doen.

De plannen konden niet doorgaan omdat wegen werden veranderd en ook nog stukken wegdek van de golven werden opengehaald. De herinrichting duurt tot ongeveer eind oktober 2018. Iets wat de drie partijen ook hadden kunnen weten als zij zich beter hadden geïnformeerd. Aannemer NTP laat doorschemeren dat dit waarschijnlijk eerder is mits er geen tegenslagen zijn.

Daarom is er besloten om het geld terug te storten aan de donateurs en krijgen ze waarschijnlijk geen gesigneerde ansichtkaart meer van Peter Struycken. Het startkapitaal van €3000,- zal worden gereserveerd om later alsnog een kleinere stuk schoon te maken rond het fontein.

Ondertussen zal wethouder Roeland van der Zee zich verder in de materie verdiepen om tot een goede oplossing te komen waarbij diverse opties onderhand zijn besproken en aangevoerd door derden. En waarschijnlijk komt er voor het einde van dit jaar nog een goed plan op tafel waarbij velen zich kunnen neerleggen.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart