fbpx

Evaluatie van een succes op de Rijnkade!

Evaluatie van de situatie op de Rijnkade

Op dinsdag, 17 augustus 2021, hadden vertegenwoordigers van bewoners/belanghebbenden op verzoek van de gemeente de evaluatie van de huidige situatie op de Rijnkade.

Tot voor kort hadden bewoners en bedrijven veel overlast van racende auto’s/motoren met knallende uitlaten en andere activiteiten die grenzen aan criminaliteit.
Intimiderend gedrag door de veroorzakers van de overlast zorgde voor een stevig gevoel van onveiligheid.

De gemeente heeft adequaat gereageerd op de klachten door medio juni een verbod voor gemotoriseerd verkeer in te stellen voor de duur van 2 maanden.
Dat betekent dat het verboden is om na 16.00 uur op de lage Rijnkade te rijden. Dit verbod geldt tot 06.00 uur in de ochtend. Bestemmingsverkeer voor de scheepvaart heeft ontheffing gekregen.

https://arnhemshart.nlBij de evaluatie kwam naar voren dat alle aanwezigen (bewoners, belanghebbenden, politie, havendienst, wijkmanager en verantwoordelijke veiligheid) blij waren met het huidige resultaat. De overlast is met 80 tot 90% afgenomen. De lage Rijnkade is nu een plek om te recreëren. Lekker aan het water zitten, een beetje mijmeren, borrelen en eten, wandelen, fietsen, sporten. Het kan allemaal weer zonder dat je bang hoeft te zijn voor je eigen veiligheid.

Unaniem was dan ook het besluit om de weg in te slaan naar continuering van deze fijne situatie. Intern gaat de gemeente overleggen om deze situatie definitief te maken. De borden die er nu staan, blijven in ieder geval nog even tot het interne beraad is geweest. Met zoveel eensgezindheid moet het haast wel een definitieve status krijgen. Zodra er een besluit is, laten we dat horen.

Ingezonden door een bewoonster

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart