fbpx
Nieuws

Enthousiaste Kinderen van Basisschool De Binnenstad vanmiddag op De Markt.

Heel veel bekijks was er afgelopen middag toen de kinderen van Basisschool De Binnenstad de tijdcapsules in de grond stopte. Veel pers maar ook ouders en opa’s en oma’s stonden aan de zijkant te glunderen van genot. Men hoorde dan ook veel camera’s steeds klikken, en de kinderen waren de rust zelf en trokken zich van de heisa niets aan.

Arnhems Hart had deze school benaderd na overleg met de Gemeente Arnhem. De hoofd van de school, Barbera, was direct spontaan en wilde dolgraag meewerken om dit te realiseren. Hierop hebben de kinderen een bericht voor de toekomst gemaakt. Wat dat is weten we niet, wellicht over 100 jaar, als deze tijdcapsules worden gevonden zullen andere Arnhemmers en archeologen zich buigen over ons historie.

Na mooie woorden van Bea Schouten en Gerrie Elfrink waarom De Markt weer als vanouds De Markt word en met lovende klanken over de Huiskamer van Arnhem dat het plein straks moet worden. Op vrij- en zaterdag zal hier de warenmarkt komen per 9 december a.s., daarnaast mag het ook gebruikt worden als evenemententerrein van Arnhem. Verder blijft De Markt autovrij en kan men alleen aan de zijkanten straks parkeren.

De aangrenzende horeca mag straks haar terrassen ook aan de zijkanten plaatsen om meer de Huiskamer in te richten en gezelliger te maken. Vandaag zijn er drie mooie eikenbomen geplant en is Rots Maatwerk nog bezig met de laatste puntje op de i te zetten bij het fontein. GEBRA zal deze laatste twee weken ook nog nodig hebben om alles af te maken en worden aan de zijkant nog bankjes en lichtmasten geplaatst.

Op 9 december a.s. zal tijdens de warenmarkt de opening zijn door de wethouder.

Een kort filmpje van vanmiddag:

Op onze YouTube kanaal meer dergelijke filmpjes: Arnhems Hart YouTube kanaal

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart