fbpx

Eindelijk groen licht voor AKU-fontein!

Wordt het plan 2B of gaat men toch voor het amendement? Dat werd afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering besproken. Met plan 2B zal men het AKU-fontein ophogen zodat hieronderhttps://arnhemshart.nl een fietsenstalling kan komen. Maar door het amendement zal het AKU-fontein geheel gerestaureerd en opgeknapt worden. Door een aantal moties kan het Gele Rijdersplein meer vergroend worden en speeltoestellen krijgen.

Wanneer het amendement aangenomen wordt zal waarschijnlijk ook de subsidie van de provincie veranderen. Wethouder Bob Roelofs waarschuwde daar al eerder voor maar tevens kunnen hierdoor de plannen drastisch veranderen. Het CDA ziet een pareltje waar straks kinderen spelen en mensen aan picknicktafels zitten.

https://arnhemshart.nlEerder werd al duidelijk dat de Sint Jansbeek hier niet gerealiseerd zal worden vanwege een te laag budget. Het Waterschap heeft aangegeven zich terug te trekken in het verlenen van een subsidie. Hierdoor is er te weinig geld om de beek door te laten gaan. Een motie van D66 moet er voor zorgen dat het gereserveerde geld van de gemeente in een pot blijft staan om later toch voor de beek te gebruiken. Normaal gaat gereserveerd geld weer terug naar de algemene middelen.

Een groot probleem is de huidige fietsenstalling die het uitzicht en het Gele Rijdersplein beïnvloed. Indertijd is besloten om deze naast het AKU-fontein te plaatsen vanwege de ruimte en de juiste locatie. Echter is gebleken dat deze onveilig is omdat men met het naastgelegen fietspad heeft te maken waar hard gereden wordt. Geregeld gebeuren hier dan ook (bijna) ongelukken, o.a. wanneer men de fietsenstalling in of uit wil..

Met 35 stemmen werd deze avond het amendement “Ontwerprichting 1: herstel monument Gele Rijdersplein” aangenomen zodat plan 2B weer de ijskast in kan gaan.

Tevens werd de motie “Extra ontmoeten op het Gele Rijders Plein” aangenomen die meer groen, picknicktafels en (demontabel) speeltoestellen mogelijk moet maken. Het gereserveerde geld voorhttps://arnhemshart.nl de Sint-Jansbeek zal niet worden gestort in een pot. Wel zal men zich later hard gaan maken om de Sint-Jansbeek hier ook boven water te halen.

De wethouder zal de financiering weer goed op orde moeten maken en in overleg gaan met de provincie. Het is afhankelijk van hun financiële bijdrage hoe het uiteindelijk financieel uit zal pakken. Daarnaast zullen er weer vele gesprekken volgen met aanwonenden, gesprekspartners en kinderen, om het ‘echte ontmoeten te realiseren op het Gele Rijdersplein. We verwachten dan ook niet dat er iets voor de zomer van 2022 zal gebeuren. Wel is er gelukkig een beslissing genomen na veel jaren.

 

 

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart