fbpx

Eindelijk: De Martinus is klaar!

Wie over het Kerkplein loopt ziet een behoorlijk gebouw tegen Focus Filmtheater staan. Met 13 stadswoningen waarin ook gewerkt kan worden is woonblok ”De Martinus” de afgelopen weken gefaseerd opgeleverd. In de commerciële ruimte aan de Broerenstraatzijde is Studio BUEL al begonnen om eind september zijn klanten hier te ontvangen.

https://arnhemshart.nlDe woningen variëren van 178m2 tot 255m2 en hebben allen een eigen afgesloten parkeerplaats aan de binnenzijde van het woonblok. Projectontwikkelaar De KlokGroep uit Nijmegen belooft dat de binnenzijde een heel groen hofje zal worden. Daarnaast hoopt de projectontwikkelaar dat de eigenaren ook aan de buitenzijde (balkons) veel groen en plantenbakken zullen hangen en plaatsen. De eerste plantenbakken met Oleanders staan er al.

Het zat de bouwers niet echt mee want de woningen werden de laatste twee weken mondjesmaat opgeleverd. Door diverse tegenslagen werd dan ook niet de gewenste oplevering van april jl. gehaald. Nu ook is KlokGroep nog bezig met de puntjes op de i aan het zetten.

Inmiddels heeft ook de gemeente Arnhem het Kerkplein bestraat en van trappen voorzien. Op het resterende stuk Kerkplein dat door Focus en De Martinus nu is gesplitst, zijn mooie lindebomen geplant en staat er momenteel één bankje om heerlijk op te zitten. Later zullen nog drie van dergelijke bankjes erbij worden geplaatst.

Wanneer De Eusebius geheel klaar is zullen de trappen verder worden verlengd en meer lindebomen worden geplant. Tevens komt dan https://arnhemshart.nlook een betere helling voor de mindervaliden, momenteel ligt er eentje als nood. Eusebius verwacht zeker nog 1.5 jaar nodig te hebben tot alles klaar is en de schutting weg kan.

Ondertussen zijn de nieuwe bewoners druk bezig in hun stadswoningen om deze gauw te betrekken. Opmerkelijk is dat twee bewoners hun Paradijs woning hebben ingeruild voor één in De Martinus.

Natuurlijk hebben we deze bouw ook vanaf begin tot het eind gevolgd en er een tweetal filmpjes van gemaakt. Kijk je weer even mee?

©ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart