fbpx
Nieuws

EHBO kan je nu makkelijk leren!

We zien het regelmatig keer op keer, iemand die valt en zich goed bezeerd of gewoon even van zijn stokje gaat. En wat doe je dan, helpen of gewoon doorlopen in de hoop dat iemand anders die persoon helpt?

Velen lopen door en anderen bellen gelijk 112 zonder eerst daadwerkelijk diegene geholpen te hebben. De eerste hulp is vaak al om aan te spreken en tot rust te brengen. Vaak kan men zelf iemand goed helpen door even een verband te leggen of overeind te helpen.

Het Rode Kruis Arnhem en Bewonersgroep Arnhems Hart wil graag bewoners van de Arnhemse binnenstad de mogelijkheid geven om een EHBO cursus incl. reanimatie te laten volgen. Een cursus die eigenlijk verplicht zou moeten zitten in ons ziekenfondspakket.

In twee dagdelen van vier uur leert men o.a. hoe een persoon te verbinden en te reanimeren. De reanimatie bestaat ook uit het werken met een AED (Automatische Externe Defibrillator). De cursus wordt gegeven in de binnenstad. Voor maximaal 10 bewoners per groep.

De cursus wordt afgesloten met een officieel certificaat en kan men zich daarna ook aanmelden om burgerhulpverlener te worden. Momenteel zijn hierbij al 170.000 mensen aangesloten. Daarnaast kan men zich bv. aansluiten bij het Rode Kruis om mee te helpen bij evenementen e.d.

Voor meer informatie en opgave via redactie@arnhemshart.nl . Of bij onze buurttafel. (Elke eerste maandag van de maand in ’t Weerd aan de Weerdjesstraat 168 van 13.00 tot 14.30 uur.)

Update 30/08/2018: We zitten vol en starten op 4 & 5 september a.s. met de eerste 10 cursisten!

Een gedachte over “EHBO kan je nu makkelijk leren!

  • John Holtackers

    IK ben geinteresseerd in deze cursus.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart