fbpx

Effecten zichtbaar in Arnhemse coronadashboard

De gemeente Arnhem publiceert vandaag het eerste Arnhemse ‘coronadashboard’. Daarin zijn opgenomen effecten van de coronacrisis op het gebied van gezondheid, economie, welzijn en werk. Het coronadashboard wordt elke twee weken geactualiseerd en is beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven. Wethouder financiën Ronald Paping: ‘De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor ons allemaal. Met dit dashboard willen we iedere Arnhemmer inzicht geven in die gevolgen, zodat ze zelf kunnen inschatten wat corona voor hen betekent.’

De gemeente gebruikt het coronadashboard zelf ook om inzicht te krijgen in de effecten van de coronacrisis en om beleidskeuzes mee te onderbouwen. ‘Samen met de financiële impactanalyse geeft het ons een goed inzicht in de effecten van alle coronamaatregelen in de hele gemeente’, aldus Paping. Voor de gemeente wordt het financiële risico van corona momenteel – nog niet alle risico’s zijn bekend – ingeschat tussen de €9,3 en €15,6 miljoen.

Werkeloosheid stijgt, criminaliteit daalt:
Zo blijkt uit het dashboard onder meer dat in Arnhem tot en met 9 juni 366 inwoners positief getest zijn op Covid19. 67 Inwoners zijn of waren met coronaklachten opgenomen in een ziekenhuis. Het consumenten- en ondernemersvertrouwen daalt. De werkeloosheid stijgt en het aantal inwoners met een uitkering ook. De criminaliteitscijfers laten een daling zien. Ook het aantal ongevallen daalt. 37 procent van de zzp’ers ziet corona als bedreigend voor het voortbestaan van hun onderneming. In Arnhem werken circa 10.000 zzp’ers, voornamelijk in de specialistische dienstverlening en gezondheidszorg. Bij bedrijven vrezen vooral horecaondernemingen problemen.

Elke 2 weken update
Het coronadashboard is te zien via arnhem.nl/coronavirus. Elke twee weken wordt het dashboard met relevante informatie geüpdatete en gepubliceerd. Voor het dashboard worden bronnen van de gemeente zelf gebruikt, maar ook van onder meer de provincie, CBS en RIVM.

Suggesties voor aanvullende indicatoren zijn van harte welkom. Voor vragen, suggestie/of opmerkingen kunt u contact opnemen met onderzoek@arnhem.nl.

Waar kan ik terecht met vragen over het coronavirus?U kunt terecht bij het publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart