fbpx

Een vernieuwd Korenkwartier.

Wie de naam Korenkwartier hoort denkt eigenlijk niet direct aan De Korenmarkt. Het uitgaansplein, de horeca Hotspot van Arnhem hoort daar zekers bij maar ook De Varkensstraat, Luthersestraat, Pauwstraat, Hoogstraat en de andere direct aangrenzende straten. Een tijd geleden werden gedeeltes in de binnenstad van Arnhem opgedeeld in kwartieren, dit zou de communicatie en duidelijkheid verbeteren.https://arnhemshart.nl

In 2017 kreeg de binnenstad van Arnhem 8 kwartieren, elk met een eigen karakter en een eigen icoon. Rijnkwartier, Rozetkwartier, Musiskwartier, Korenkwartier, Stationskwartier, Eusebiuskwartier, 7 Straatjes (kwartier) en het Janskwartier werden geboren.

In het Korenkwartier is er veel gedaan en gebeurd sinds de gemeente Arnhem o.a. De Varkensstraat meer wil ontwikkelen voor wonen met winkels en daghoreca. Maar ook is er een conciërge aangesteld om het schoner en opgeruimder te houden. Er zijn op diverse plekken klimpalen en Corton stalen bakken geplaatst.

https://arnhemshart.nlVele ondernemers trokken met elkaar op om gasten aan te trekken naar het Korenkwartier, zij verfraaiden daarom hun terrassen. Tevens is men begonnen met het omtoveren van De Korenbeurs naar een Foodhal. En bezig met het realiseren van een soort hostel in het oude pand van Sakura en de ondergelegen panden.

Na het vertrekken van ondernemers zorgen nieuwe ondernemers er weer voor dat het blijft bloeien en het een Hotspot moet blijven. Een kwartier waar eigenlijk wel veel leven in de brouwerij zit door de vele en diverse verschillende zaken.

Uitnodiging:
Een collectief van betrokken partijen uit het Korenmarktkwartier nodigt daarom iedere belangstellende uit om op dinsdag 1 oktober a.s. een kijkje te nemen in het Korenkwartier in Arnhem.

Hier krijgt men de kans om de betrokken ondernemers te ontmoeten, meer te horen over de nieuwe horeca, winkels, bedrijven en woningen die in het kwartier worden gerealiseerd, maar ook bij nog beschikbare leegstaande panden op én rondom de Korenmarkt een kijkje te nemen en de mogelijkheden te verkennen met pandeigenaren.

Laat je gedurende de middag inspireren door verschillende partijen op het gebied van nieuwe concepten voor horeca, wonen in de binnenstad, kunst en cultuur en leegstandsbeheer.
‘Bouw mee aan een vernieuwd Korenkwartier’ wordt mogelijk gemaakt door horecaondernemers, pandeigenaren, bewoners, gemeente Arnhem en andere betrokken in het Korenkwartier.https://arnhemshart.nl/

Programma:
15:00 – Welkom in het Korenmarktkwartier door Gemeente Arnhem, Christiaan Zevenbergen (vertegenwoordiger van de Ondernemersvereniging Korenkwartier) en Jeroen Laven (partner bij STIPO en matchmaker Korenkwartier).
15.15 – Duik in het gebied en neem deel aan een van de zes workshops over actuele thema’s voor het Korenkwartier. Bij elke workshop hoor je over de nieuwste ontwikkelingen in het Korenkwartier en elders in het land. We gaan in gesprek over hoe het Korenkwartier kan worden versterkt.

Workshops:
-Ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie
-Wonen in de binnenstad
-Nieuwe horeca en winkelconcepten
-Leren van andere steden
-Kunst en evenementen
-Loopstromen en bereikbaarheid van het Korenkwartier

https://arnhemshart.nl/16.15 – Kijk binnen bij de leegstaande panden op de Korenmarkt, Varkensstraat en Pauwstraat; wordt rondgeleid door de pandeigenaren, hoor over de plannen en de mogelijkheden je in het gebied te vestigen.
17.15 Plenair en talkshow: wat heeft het Korenmarktkwartier nodig voor in de toekomst? Luister naar het toekomstbeeld vanuit verschillende perspectieven. De kansen gezien vanuit Bierbrouwerij AB-InBev, vanuit een actieve horecaondernemer, leer van voorbeelden uit andere steden, hoe je als ondernemers in het gebied samen optrekt en welke kansen de burgemeester voor het gebied ziet.
17.40 – Blijf gezellig hangen en deel ideeën uit met lokale partijen tijdens de afsluitende borrel.

Voor meer informatie en aanmelden kan dat via: sienna.veelders@stipo.nl Men krijgt dan voor 1 oktober a.s. de programmering en uitnodiging toegestuurd.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart