fbpx

Een huis met uitstraling en tradities.

Het Kleihuis, Vensterhuis, Dichtershuis, Fashionhuis, Ambachtshuis en Arnhems Blond Huis. In de uitstraling van deze nieuwe huizen zit straks een verwijzing naar Arnhemse tradities. We hebben het dan over “Het Kadehuis” dat momenteel wordt gebouwd op de hoek Rijnkade-Nieuwstraat-De Trans.

https://arnhemshart.nlWie er nu langs loopt ziet een mega bouwplaats waar men al een gedeelte voor de ondergrondse stallingsgarage heeft uitgegraven en de dikke keerwanden zijn geplaatst. Parkeren kunnen de bewoners straks in deze stallingsgarage. Alle appartementen krijgen een fiets-parkeerplek in de algemene fietsenstalling en een separate berging in de stallingsgarage. Men is nog aan het onderzoeken of er een mobiliteit Hub kan komen zodat er ook gedeeld kan worden.

Hierboven komen 57 mooie diverse appartementen met elk een andere inrichting, oppervlakte en uitstraling. Op de begaande grond komen 9 commerciële ruimtes. Alhoewel deze middag werd verkondigd dat alles verkocht was, staan er op Funda 8 appartementen vrij om te kopen. Na de koop kunnen de nieuwe toekomstige bewoners beslissen wat voor keuken en/of sanitair ze willen hebben. Als we de nieuwe bewoners spreken zijn deze al zeer enthousiast.

Om de bouw in te luiden werd er afgelopen week een klein feestje gehouden. Opvallend was dat er ook inwoners van de binnenstad https://arnhemshart.nlwaren die in “Het Kadehuis” hun intrek gaan nemen. Ze gaven aan dat de locatie zeer mooi was en ze hier graag wilden wonen. Nieuw, duurzaam en op hoogte wonen om de omgeving goed te zien was voornamelijk hun wens. Eerdere zoektochten in de binnenstad liepen op niets uit tot ze deze kans kregen.

https://arnhemshart.nlBij Het Kadehuis staat gebruik van duurzame materialen en de toepassing van groene dakterrassen en balkons en een gezamenlijke daktuin hoog op de lijst. Bij oplevering zal het gebouw voorzien zijn van een NL Greenlabel certificering. Dat is een label dat garant staat voor een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan.

Een kleine opsomming van de werkzaamheden die deze middag werden gegeven door Peter Van Der Horst van de BAM:
12.000m3 grond afgraven (600 vrachtwagens), 225 funderingspalen, 700 betonmixers, 800.000kg bewapeningsstaal. Wanneer men het bouwvolume van 35.000m3 doorberekend dan zijn dat 245.000.000 aan glazen wijn.

https://arnhemshart.nlDeze middag werd er een tijdcapsule begraven aan De Transzijde. In de tijdcapsule zitten diverse dingen die worden gevonden als men ooit deze hoek gaat slopen. Samen met wethouder Bob Roelofs en een tweetal bewoners werd de tijdcapsule onder applaus begraven.

In de eerdere ontwikkelplannen zou hier een aftakking naar de haven komen en was men bezig met Kunstencluster ArtA, het toen beoogde nieuwe gebouw voor Museum Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem. Voor dit laatste werden nog vier ontwerpen gepresenteerd in 2014 met indertijd een kostenplaatje van 32 miljoen euro. Beide plannen zijn toen volledig afgeschoten en nooit doorgegaan.

Naar verwachting zal “Het Kadehuis” in voorjaar 2023 klaar zijn.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart