Een elektrische auto delen? Doe jij mee?

Wie zijn/haar rijbewijs heeft weet dat een auto zeer makkelijk is om je van A naar B te brengen. Vaak vanwege je werk maar ook om boodschappen te doen en met de kids naar opa en oma te gaan. Of ze op te halen om thuis gezellig te wezen.https://arnhemshart.nl

Maar heb je wel eens berekend of die mooie auto financieel wel uit kan? Wanneer je hem gebruikt om even van A naar B te gaan kan een auto zeer veel geld kosten en staat deze vaak geparkeerd. En parkeren kost je natuurlijk geld als je in de binnenstad van Arnhem woont en geen eigen garage of carport hebt.

Wellicht heb je er wel eens over gedacht om de auto weg te doen omdat je in de binnenstad woont. Maar om dan alles met het OV te doen komt men ook geregeld bedrogen uit, vooral wanneer tijden van het OV niet samen gaan met jouw agenda.

https://arnhemshart.nlDaarom zijn wij aan het kijken of er minimaal 10 bewoners in de binnenstad bereid zijn om mee te doen met het project “Auto van de straat”. Auto van de Straat is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur & Milieu en zij werken samen met autodeelplatform Buurauto.

In de proef die zes maanden duurt regelt Buurauto twee auto’s van het type Nissan Leaf I en II. Dit zijn vijf-persoonsauto’s met een actieradius van 175 en 250 km. Elke deelnemer krijgt een account en een app van Buurauto om de auto’s te gebruiken. Voor elk uur gaat men dan €2,50 betalen, de andere kosten voor de auto’s en zoals de laadpalen, plaatsen van de laadpalen, elektriciteitsverbruik bij het laden worden door Provincie Gelderland vergoed.

Omdat er momenteel op parkeerplaats De Trans elektrische palen staan zitten we aan deze mogelijke locatie te denken voor de deelauto. Dit natuurlijk mits de gemeente Arnhem en de initiatiefnemers meewerken.

Voordat we zover gaan willen we dan ook eerst kijken of er minimaal tien bewoners zijn die voor deze zes maanden volledig mee willen doen. En daarna is er zelfs een mogelijkheid om deze met twaalf maanden uit te breiden na succes.

Het succes hangt er natuurlijk vanaf in hoever de auto’s gedeeld zijn en men bv via sociale media het gebruik bekend maakt. Daarnaast organiseren ze instapdagen met de winnende straten. Op die dagen promoot de “straat” hun eigen auto’s en stellen zij die beschikbaar voor proefritten aan mensen buiten de eigen deelnemersgroep. Denk bijvoorbeeld aan een dag op de parkeerplaats van een sportvereniging of een plein in het dorp of stad.https://arnhemshart.nl

Wil je meer weten over hoe en wat en de spelregels kijk dan even op “Wat is auto van de straat?”. Er worden uit alle aanmeldingen maar drie straten voorzien van twee auto’s tijdens deze proef. Als we uitgeloot worden om mee te doen zou dat globaal al 8 parkeerplaatsen schelen en tien maal een jaarvergunning om te parkeren in de binnenstad.

Ben je nieuwsgierig en wil je meedoen met dit project vanuit de Arnhemse binnenstad als bewoner(s) meld je dan aan via redactie@arnhemshart.nl voor 28 november a.s.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart