fbpx
Nieuws

Druk en bont Koningsfeest 2023 en extraatje

https://arnhemshart.nlDe binnenstad van Arnhem kleurde behoorlijk oranje op Koningsdag. Veel uitgedoste Oranjefans namen bezit van de vaak overvolle pleinen. Zo kon er rond 17.00 uur niemand meer op De Trans en de Markt komen waar Matrixx en KingSize de bezoekers liet hossen en springen. Tijdens het optreden van de Snollebollekes werden de ingangen van de straten afgezet door de politie vanwege de enorme drukte.

Koningsdag was weer een succes als men kijkt naar de duizenden bezoekers die zich feestelijk vermaakten. Zingend, dansend en vaak inhttps://arnhemshart.nl polonaise ging het feestgedruis door tot in de late uren. “Gebroederlijk samen een pintje pakken en afwisselen met een vette hap. De weg vanaf Arnhem Centraal was lang maar de drank maakt het weer goed. We wilden naar Utrecht maar dat werd afgeraden omdat het te vol was, dus maar een stop in Arnhem, aldus een bezoeker uit Doetinchem”.

NS Veiligheid en Service gaf aan dat Arnhem Centraal overliep met oranje reizigers en er opstoppingen ontstonden bij de poortjes. Op de sociale media tonen foto’s aan dat de ontvangst- en vertrekhal behoorlijk oranje was. Sommigen klagen er over maar hee het is Koningsdag en dan willen mensen feesten.

https://arnhemshart.nlKoningsnacht was minder druk, wellicht had de kou hier mee te maken. Wel waren er zorgen over de dronken minderjarigen bij de vele beveiligers en politie. Geregeld moest er dan ook wel eentje opgeraapt worden die naar één van de EHBO posten werd gebracht. In sommige gevallen moesten de ouders gebeld worden om hun kroost op te halen aldus een handhaver.

Doordat de binnenstad als één evenement werd gezien waren de organisatoren meer verantwoordelijk. Er was beduidend minder politie op de been maar meer beveiligers die goed in verbinding stonden met elkaar en de centrale post Arnhem. Dit scheelt enorm veel politie uren laat politiechef Gideon Zandstra weten. Ingrijpen moest de politie wel op sommige plekken, vaak door de drank.

https://arnhemshart.nlDe gemeente Arnhem heeft meer afvalbakken geplaatst en deze waren snel goed gevuld. In de ochtenden werd de binnenstad dan ook vroeg schoongemaakt door veel medewerkers van o.a. van Dalen. Duizenden kilo’s afval werd er opgeruimd toen menigeen nog in diepe rust lag. Op het eind werden ze dan onthaald met een degelijk stevig ontbijt onder de Janspoort door de gemeente Arnhem.

Voor veel horecaondernemers betekend het vanmorgen ook poetsen en opruimen. Na dit Koningsfeest plakken de meeste vloeren en zullen de toiletten weer moeten gaan blinken. Voor hun is het een lange zit geweest met veel gezelligheid en gaan ze weer over tot de orde van de dag om hun gasten straks weer fris te ontvangen.

Arnhems Hart dankt iedereen die meegeholpen heeft om Koningsfeest 2023 weer in goede banen te begeleiden. Waaronder: organisatoren, EHBO & GGD Arnhem, van Amerongen, van Dalen, brandweer & politie Arnhem, gemeente Arnhem en alle beveiligers.

Enquête Koningsfeest 2023:
Deze enquête is voor de inwoners van de binnenstad bedoeld. Zo halen we informatie op wat men goed en/of slecht heeft gevonden tijdens dit evenement. De uitslag zal worden gedeeld/besproken met college, gemeenteraad en ambtenaren.

De enquête kon men invullen tot zondag 7 mei 2023. Momenteel zijn we deze aan het uitwerken

 

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart