fbpx
Nieuws

Druk bezochte “Samen in Arnhem”.

Als men Arnhem echt voor iedereen wil maken dan zal er nog veel gedaan moeten worden. Dat was eigenlijk wel de grootste uitkomst van de eerste bijeenkomst van “Samen in Arnhem”. Een inclusief Arnhem was de opzet van deze bijeenkomst.

https://arnhemshart.nl/Na een welkomstwoord van de burgemeester en wethouder Martien Louwers namen de ongeveer 300 gasten plaats aan diverse tafels met uiteenlopende thema’s. Werk en participatie, netwerken in de wijk, onderwijs, toegankelijkheid, vooroordelen en acceptatie, sport en gezondheid, kunst en cultuur, laaggeletterdheid en taaldrempels en zorg waren de diverse thematafels.

De aanwezigen gingen met elkaar in gesprek en keken naar oplossingen en/of maakten alvast afspraken om verder te praten en in elkaars keuken te kijken en te proeven. Het was dan ook behoorlijk indrukwekkend en intensief hoe er divers over bepaalde zaken werd gesproken.

Alle rangen en standen, diverse culturen, diverse scholen, ambtenaren, verenigingen, stichtingen en bewonersgroepen hadden de uitnodiging van de gemeente Arnhem aangegrepen om op deze avond mee te praten. Naast het praten kon men ook gelijk de kans grijpen om verder met elkaar op te trekken als het gaat om samen.

Ook toen men worstelde in hoever iedereen met elkaar zou blijven praten en ondersteunen werd er met een lach gezegd: “Men geeft iedereen een plek in het oude V&D pand zodat men niet langs elkaar https://arnhemshart.nl/heen kan, zo verbind je elkaar goed en sterker. Ook op de roltrap kunnen dan mooie dingen geboren worden.”

Veelal is het een gebrek aan ruimte en/of geld wanneer men goed verder wil, iets waar de gemeente Arnhem in kan springen door te investeren in een buurthuis en/of verzamelgebouw. Voor dit laatste heeft de gemeente zelfs geld beschikbaar gesteld. (Afspraak 3.1: Er komt in 2019 €250.000,- en vanaf 2020 €500.000,- per jaar beschikbaar voor voorzieningen……..)

Ook voor de “Van Wijken Weten” teams blijkt er nog veel te doen en ook om aan te pakken. Vooral als het gaat om begeleiding en het in zich verplaatsen van de persoon die daar een beroep op doet. Het missen van professionaliteit werd vaak aangehaald tijdens de gesprekken. In een eerdere bijeenkomst, in kader van de inclusie, werd dit ook al geregeld besproken.

https://arnhemshart.nl/Terwijl men in het mooie verbouwde Musis Stadstheater verbleef werden er nog veel afspraken gemaakt en vele visitekaartjes uitgewisseld. De gemeente Arnhem heeft van alle thematafels een verslagje gemaakt en bundelt dat tot een algemeen verslag voor een vervolg op deze mooie bijeenkomst.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart