fbpx

Doorpakken in het Korenkwartier.

De Korenmarkt is veranderd en zal als het aan de zittende ondernemers ligt veel meer veranderen. Zo werd laatst in de gemeenteraad Arnhem het voorstel “Doorpakken in het Korenkwartier” https://arnhemshart.nl/aangenomen en hierdoor komt er een bedrag vrij van €200.000,- om in de toekomst voor het uitgaansgebied te steken.

Zo zal er een stichting worden opgericht die een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) zal maken voor het Korenkwartier. Als de BIZ is opgericht, betalen de ondernemers in het Korenkwartier een heffing aan de gemeente. De gemeente geeft de opbrengst als subsidie aan de BIZ-stichting die de activiteiten uitvoert. Alle ondernemers in de BIZ moeten de BIZ-bijdrage dan betalen. De gemeente geeft hiervoor €50.000,- uit om dit te gaan realiseren.

Tevens zal er een bedrag van €120.000,- geïnvesteerd worden aan sfeerkeepers voor twee jaar. Dit zijn gastvrouwen/mannen die de sfeer omhoog halen binnen het Korenkwartier. De vraag en spreekbuis voor gasten die iets willen weten. Ook zullen ze in verbinding stahttps://arnhemshart.nl/an met handhavers om bv een escalatie te signaleren en door te geven, zij nemen niet het werk over van de handhavers. Om sfeerkeeper te worden zijn er al trainingen en workshops in Nederland, bij vele evenementen maakt men al gebruik van sfeerkeepers.

De resterende €30.000,- zal worden gestoken in initiatieven ter ondersteuning van de leefbaarheid. De totale bijdrage van de gemeente komt uit de transactie Korenbeurs die nu omgetoverd wordt tot een foodhal. Hier blijft nu nog ruim €40.000,- van over.

Tijdens de open dag in het voormalig Café Den Koopman kwamen ongeveer 100 gasten die in diverse werkgroepen hebben meegepraat over het Korenkwartier. Te denken valt aan: veiligheid, nieuwe (horeca)concepten, wonen, bereikbaarheid en ruimtelijk kwaliteit. Diverse thema’s die het gebied aangaan en ook onder de ondernemers als bij bewoners behoorlijk leven.

Zo vertelde onze burgemeester dat het een huiskamer van Arnhem moet worden voor jong en oud. Samen met ondernemers, gemeente, verhuurders en brouwerijen moeten we in dit gebied https://arnhemshart.nl/doorpakken. En vooral een veilig gebied waar men heel graag vertoeft.

Een middag waarvan er uit de diverse werkgroepen veel input is gekomen maar ook geregeld met het punt dat het veel geld en inspanning kost van iedereen. En dat we vaak iets snel willen realiseren maar een langdurig vergunningstraject kan dan zeer vertragend werken.

Een prijs in de vorm van een vat bier en goede (goedkopere) huurvoorwaarden voor wie iets kan realiseren in The Level vormde eigenlijk een leuke afsluiting die middag. Of wellicht is er een projectontwikkelaar die hier een combi van wonen en werken kan maken? Iedereen die serieus is kan zijn/haar idee indienen zolang het neen nachthoreca betreft.

https://arnhemshart.nl/

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart