fbpx

Dodenherdenking op 4 mei 2022

Op 4 mei a.s. staan we in Arnhem op het Audrey Hepburnplein stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken was. Lees in dit bericht meer over het programma.

https://arnhemshart.nlDodenherdenking
Om 19.45 uur vindt er een welkomstwoord plaats. Vervolgens luiden de klokken, is er koraalmuziek door het Arnhems Fanfare Orkest en klinkt het Arnhems Trompetterkorps. Om 20.00 zijn er twee minuten stilte waarna het Wilhelmus klinkt. Hierna is er een toespraak door burgemeester Ahmed Marcouch en wordt er een gedicht voorgedragen. Tot slot vindt er een kranslegging plaats. Kijk voor het gehele programma op de website van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen Arnhem.

Herdenkingsconcert
Na de herdenking is er een vrij toegankelijk herdenkingsconcert in de Eusebiuskerk door Philharmonie Gelre onder leiding van dirigent Michael Engelbrecht. Ook is er spoken word, verzorgd door Hanneke Voskuilen van ArtEZ.

Kransleggingen
Het bestuur van Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen houdt overdag bij een aantal monumenten tijdens een korte ceremonie een toespraak overhttps://arnhemshart.nl de betekenis van de monumenten. Het bestuur legt dan ook een krans. Je bent van harte welkom om deze korte ceremonies bij te wonen. Het is ook mogelijk om na afloop van de officiële herdenking zelf een bloemstuk te leggen.

13.00 uur: Verzetsmonument Rijnkade
13.30 uur: Bronzen plaquette Bakkerstraat
14.15 uur: Gedenksteen vergissingsmonument Broekstraat
15.00 uur: Herdenkingsmonument Waterbergseweg
15.45 uur: Monument ‘De vrouw in oorlogstijd, Utrechtsestraat

Wegafsluiting
Vanwege de dodenherdenking is de Turfstraat op woensdag 4 mei van 19.00 tot 21.30 uur in beide richtingen afgesloten.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart