De zwervers.

Op onze vraag om bewoners van de binnenstad aan te melden die een steuntje nodig hadden of iets hadden betekend in onze buurt kregen we een aantal mailtjes over een heel bijzonder iets.

We hebben het dan over Leo die bij weer en wind elke zondagmiddag staat in het Lauwersgrachtpark met een blauwe partytent en zijn gele mobiele rakker om de aanwezige daklozen te voorzien van diverse lekkere dingen.

www.ArnhemsHart.nlAls we in gesprek gaan met Leo is hij eerst wel iets voorzichtig en houdt hij alles heel goed in de gaten om de partytent heen. Want hij wil absoluut dat het rustig is en blijft en het geen overlast gaat veroorzaken in de buurt. Vele daklozen kennen we al vanuit de binnenstad en zijn hier elke zondag om een bakkie te doen. Een gezellige rustige sfeer op ook wel een mooie locatie.

Op de tafel staat een container met verse warme koffie en ernaast een gasstel met homemade soep waar de aanwezigen dan ook gretig gebruik van maken. De warme maaltijd gaat er dan ook gretig in bij de velen die deze zondag de tent bezoeken. En natuurlijk altijd met rundvlees want Leo denkt aan iedereen.

Het is ook een komen en gaan en elke dakloze kent elkaar wel. Gemiddeld vangt Leo hier elke zondag tussen de 15 a 25 daklozen op en zijn zij ook zeer blij met dit initiatief. Ondanks dat er een Facebookpagina, De Zwervers, is heeft dit initiatief aan belangstelling geen gebrek.www.ArnhemsHart.nl

Toevallig komt ook Frank Daeseleer aangereden op zijn stoere motor. Frank is bekend als wijkagent van het Spijkerkwartier en komt geregeld kijken als hij dienst heeft. Hij maakt dan een praatje en hoort de aanwezigen aan. “Rotzooi is er nooit en het is goed en belangrijk wat Leo voor deze dames en heren doet.” aldus Frank.

Leo krijgt wekelijks voor €20,- aan boodschappen van de nabijgelegen Albert Hein Musis en van Bakkerij Tom van Otterloo elke zaterdag broden, muffins en overgebleven gebak. Van omringende bewoners komt er geregeld een tas met goede spullen.

Naast voedsel is er ook geregeld kleding te vinden. Zo vertelt Leo dat hij geregeld ondergoed en sokken koopt om deze weer aan de aanwezigen uit te delen. Maar bewoners die hun kledingkast hebben opgeruimd weten ook de weg naar Leo te vinden.

www.ArnhemsHart.nlWe verrasten Leo toen we deze even apart aanspraken en nieuwsgierig waren geworden nadat we er per mail nogmaals op geattendeerd werden door bewoners. En natuurlijk konden we ook niet vertrekken door hem namens de binnenstadbewoners een luxe ontbijtbon van Anne&Max aan te bieden voor twee personen. Want ook Leo mag best wel eens in het zonnetje gezet worden voor dit mooi initiatief.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart