fbpx

De warenmarkt en enquête.

Elke vrij- en zaterdag staat er een warenmarkt op de Markt voor het Provinciehuis. Deze is hier sinds december 2016 komen te staan na een verplaatsing vanaf het Kerkplein. Op De Markt is toen alles heringericht en zijn er speciaal water en elektra punten aangelegd voor deze warenmarkt.

De verhuizing had te maken met het aanleggen van de Sint Jansbeek, bouw van Focus Filmtheater en het woonblok “De Martinus”. Hierdoor was er onvoldoende ruimte om de warenmarkten hier te plaatsen. Eerder stonden deze warenmarkten ook op de Markt.

https://arnhemshart.nlElke vrijdag staan de kramen en verkoopwagens vanaf het gemeentehuis, langs de rechtbank en op de Markt. Deze dag is ook de grootste en men vindt er een diversiteit aan handel. Wie een stukje stof zoekt, groenten en fruit, een visje of een mooie plant kan er dan ook goed terecht. Ook tijdens de lunch is de vrijdagmarkt goed bezocht door de omliggende bedrijven, winkels en overheidsinstellingen.

De zaterdag is ook wel goed bezocht maar dan meer door bezoekers van de stad en bewoners van de binnenstad. Alle kramen en verkoopwagens staan dan op de Markt in rijen. Globaal vind men dan ook wel alles van zijn gading deze gehele dag.

In het college akkoord is opgenomen om de warenmarkten mogelijk weer in het winkelgebied te plaatsen. Vanaf het Duivelshuis, langs de beek en op het Audrey Hepburnplein. Hiervoor heeft men eigenlijk al een bedrag van €250.000,- gereserveerd. Want ook daar zullen nieuwe water en elektra punten moeten worden aangelegd.

Ook het bestuur van de Stichting Arnhemse Markten heeft de wens om weer terug te gaan naar het winkelcentrum gebied en heeft daar vorig jaar al wat gesprekken over gehad. Een soort van voorlopige tekening schijnt al klaar te zijn volgens sommige marktkooplieden.

Alhoewel het college dit heeft toegezegd in hun akkoord moet de gemeenteraad ook nog een beslissing erover nemen. De mening onder de raadsleden is momenteel zeer afwisselend vernemen wij. https://arnhemshart.nlDe verantwoordelijke wethouder Jan van Dellen heeft de gemeenteraad ook laten weten dat de Stichting eerst verder aan zet is om met bewoners, ondernemers en andere partijen draagvlak te creëren, lezen we in deze informatie.

Enquête:
Om te kijken hoe onze binnenstadbewoners staan tegen de warenmarkt en de eventuele verplaatsing doen wij deze warenmarkt enquête. De enquête is volledig anoniem en volgens onze privacy belofte en de huidige AVG (Privacywet).

Op maandag 3 mei a.s. besteden wij ook aandacht aan deze mogelijke verplaatsing tijdens de maandelijkse buurttafel met de aanwezige bewoners. De totale resultaten zullen gedeeld worden met de Stichting Arnhemse Markten, gemeenteraad en het college.

De enquête is gesloten en hier gepubliceerd.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart