fbpx
Nieuws

De eerste tien binnenstadbewoners zijn glansrijk geslaagd!

Met een oproep in de Arnhemse kranten en op vele sociale media riepen wij Arnhemse binnenstadbewoners op om mee te doen aan de cursus EHBO incl. AED. Wij wilden eerst eens kijken of er voldoende animo was en men zich ook zou opgeven. Vele positieve reacties kwamen binnen en ook aanmeldingen.

https://arnhemshart.nl/De afgelopen twee ochtenden gingen diverse bewoners uit de binnenstad weer even de schoolbanken in en werden zij door Herman en Diana van De Rode Kruis Arnhem opgeleid tot EHBO-er met AED. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator die op sommige plekken in de binnenstad hangen en ook op vele kantoren en bij overheidsinstellingen.

Naast het gewoon reanimeren wilden we ook graag dat iedereen de werking kende van de AED. Dit kan bij een reanimatie een belangrijke aanvulling zijn om iemand weer er bovenop te helpen. Maar onze binnenstadbewoners zijn zeer slim en deze eerste ochtend haalden zij ook uitstekende resultaten.

De tweede ochtend ging over wonden, verbinden, vergiftigingen, breuken en natuurlijk soms wat erger. Herman en Diana legde de bewoners rustig en duidelijk uit hoe te handelen en te verbinden. Met verband mochten de bewoners dit ook met elkaar gaan oefenen. Sommigen wilden hun buur omtoveren tot mummie.

In de afgelopen twee ochtenden werd er veel geleerd en ook situaties besproken. Maar ook sommige ervaringen kwamen voorbij wat voor enkelen al de reden was om deze EHBO cursus te gaan https://arnhemshart.nl/doen. Tevens zagen zij zeer het nut er van in om de cursus te volgen zodat ze ook een andere medemens kunnen helpen en indien nodig het geleerde in praktijk te brengen.

Met de eerste lichting is de binnenstad weer een stuk veiliger en zien wij ook graag dat andere wijken, verenigingen e.d. dit initiatief over zouden nemen. Hoe meer EHBO-ers des te eerder kan er ook eerste hulp gegeven worden en zodoende een leven gered worden.

En vaak kan men door rustig praten en een verbandje al iemand zeer goed helpen zonder dat een ambulance met toeters en bellen er aan te pas moet komen.

https://arnhemshart.nl/Alle binnenstadbewoners zijn uitstekend geslaagd volgens Herman en Diana en zij ontvingen een certificaat dezelfde dag en per post een pas voor de komende twee jaar. De groep heeft onder elkaar al afgesproken om dan weer een opfriscursus te willen volgen via Arnhems Hart.

Wij willen graag ook in 2019 een aantal nieuwe EHBO cursussen gaan organiseren voor en met binnenstadbewoners. Dus doe jij dan ook mee?

Bewonersgroep Arnhems Hart bedankt Herman en Diana en Rode Kruis Arnhem voor deze geweldige goede cursus.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart