fbpx
Nieuws

De Blauw/Witte Golven

Ingezonden mail:

Het grootste kunstwerk in de openbare ruimte in Europa! Gaat zo maar op de schop: Driewerf schande!!!
Aanwonende flatbewoners vinden ’t smerig. Dat klopt, wanneer je het niet onderhoudt er ook nog een hoop blik op zet in, notabene, oranje vakken.
En de prachtige fontein niet laat spuiten.

Helaas was ik niet in staat de bijeenkomst in Rozet van 9 mei jl. van de Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Werkgroep Behoud Blauwe Golven bij te wonen.
Vandaar deze hartenkreet.

In 1948 woonde ik aan de Weerdjesstraat. De gemeente liet mijn vader weten, dat hij zijn zaak en bedrijf moest verkopen. De straat zou een prachtige promenade worden….
Dertig jaar (!) later werd de zaak pas afgebroken. En zie wat is het een mooie promenade geworden!

Mijn advies: “luister nooit naar de politiek, ze maken er een potje van.”

Ook nu weer met de Blauwe Golven. Er moet een verbinding gemaakt worden naar het westelijk deel van onze stad. Die is er toch al? Auto’s vanuit de Willemstunnel kunnen rechtsaf, voor fietsers zijn er twee prachtige fietspaden.

Laat het grootste openbare kunstwerk van Europa liggen. Ik hoop dat Peter Struycken zijn poot stijf houdt, zodat dit kunstwerk blijft bestaan en wij er trots op zijn!
Mijn tip, vervang de stenen door geglazuurde stenen. Dat is duurzaam en mooi.
Ga maar eens kijken in Delft. Daar liggen ‘Delftsblauwe’ geglazuurde klinkers door de hele binnenstad. Blijvend mooi en goed voor het toerisme.

Laat de fontein weer feestelijk spuiten en het blik er af. Zoek een passende oplossing voor die rare kronkel in de centrumring en wees trots op zo’n enorm kunstwerk.

Peter van Onna, trots op zijn stad ARNHEM

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart