fbpx
Nieuws

Dag parkeerplaatsen, hallo leeg plein.

Alhoewel er op het Gele Rijdersplein e.o. per 1 maart jl. niet meer geparkeerd mag worden zien we toch nog auto’s staan. Ook in de Looierstraat en Bastionstraat wordt nog geparkeerd. Diverse blikken rossen hebben dan ook al een wit papiertje onder hun ruitenwisser gehad.

Maar als men goed leest dan is het deze keer nog een waarschuwing en komt men er nog even genadig vanaf. Alhoewel dit de laatste week is dat er nog gewaarschuwd wordt zullen er daarna best nog wel wat bekeuringen worden uitgeschreven. Uit onze informatie blijkt dat niet iedere omwonende de brief van de gemeente heeft ontvangen.

Portaal haakte er gelijk op in en adverteerde dat zij in de Velperpoortslangstraat nog parkeerplaatsen vrij hebben voor €80- per maand. En dat terwijl een bewonersvergunning maar €138,- per jaar kost. Dan kan men maar beter een eigen garage hebben in de Bastionstraat.

Uit het akkoord van 2011 zijn de Blauwe Golven weer parkeerplaatsen geworden. Daarvoor moesten wel de parkeerplaatsen op De Markt en Gele Rijdersplein worden ingeleverd. Een verlies van ruim 400 parkeerplaatsen in ons binnenstad. Helaas wil men nu ook gaan tornen aan de parkeerplaatsen op de Blauwe Golven, dus het akkoord van 2011 heeft niets te betekenen gehad.

De gemeente wil de openbare gratis fietsenstalling uitbreiden en verder van het plein een soort spel en ontmoetingsplek maken. Maar eerst zal er nog een evenement plaats vinden op Koningsnacht en -Koningsdag. Ook is er een Foodfestival van 19 tot/met 21 mei a.s. gepland op dit plein. Het plein blijft verder een evenementenplek, dus de aanpassingen moeten verwijderd kunnen worden.

Gemeente heeft al hekken bij de fietsenstalling geplaatst, wat de extra grootte al aangeeft, en ook staan er al bankjes te wachten op een bestemming. Een stuk straatwerk is er al uitgehaald dus de gemeente heeft haast om dit plein om te toveren.

De afgelopen dagen zijn stratenmakers ook al bezig om de witte markeringen van de parkeerplaatsen weg te werken. De witte klinkers worden dan vervangen door de klinkers waar straks een stukje extra fietsenstalling bij komt.

De vraag blijft dan nog wat de gemeente aan alle her- en der geplaatste ijzeren fietsen doet? Het hekwerk bij de bussen staat dagelijks helemaal vol. En dat terwijl er in de openbare fietsenstalling meer dan genoeg ruimte nog is. Ook onder de Janspoort staat het altijd overvol.

Binnenkort worden omwonenden uitgenodigd om over de echte invulling van het Gele Rijdersplein te praten. De gemeente noemt het een inspiratiebijeenkomst.

Arnhems Hart wil dat de mooie platanen gehandhaafd blijven en dat de gemeente het AKU fontein  onderhanden gaat nemen. Al is het alleen maar de bestrating er om heen te vernieuwen. Hiervoor zal zij zekers gaan op de inspiratie bijeenkomst.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart