fbpx
Nieuws

Creatief, groen maar een kunstig corridor. deel 3

Ondanks dat het een zeer rumoerig avondje was voor wethouder Gerrie Elfrink werd hij ook in deze eigenlijk weer op zijn vingers getikt. De wethouder wil van de Blauwe Golven een Creatieve Corridor maken.

Onder de brug een overdekte skatebaan met CASA 2.0 erbij, daarnaast ruimte voor klimwanden en nog meer (horeca)paviljoens. Alles aangekleed met wat groene struiken en een voet-/fietspad langs de Oude kraan welk de lijn vanaf Rozet naar ArtEZ en Museum Arnhem moet gaan verbinden. Ook zal men vanaf de Oude Kraan meer over een groen gebied naar de Rijnkade kunnen lopen.

Ondanks dat merendeel van de aangrenzende bewoners hiervoor zijn, heeft de wethouder verzaakt om eerst goed in gesprek te gaan met Peter Struycken, de kunstenaar, en ook met anderen zoals Coehoorn Centraal.

Coehoorn Centraal kan met CASA 2.0 mogelijk een hele grote aanwinst zijn en ook een belangrijke markt verwerven voor Arnhem. Daarnaast vraagt Coehoorn Centraal zich erg af in hoever de wethouder over Coehoorn in zijn algemeen nu denkt. En vooral toen de wethouder eerder aangaf aan hun dat dit soort initiatieven behouden moeten blijven voor Arnhem.

Coehoorn staat nog op de To-do-list om grondig aangepakt te worden en in oude gesprekken werd er al aangegeven dat er vanaf achterzijde Hotel Haarhuis tot en met het Coehoorn Park nieuwbouw zou komen. Coehoorn Centraal heeft een normaal huurcontract afgesloten tegen marktconforme prijzen, zo laat zij ons nog weten per mail.

Door een ingediende motie werd de wethouder weer verplicht om ook met anderen te gaan praten en ook te kijken of het kunstwerk nog ingepast kan worden in de plannen. De motie werd ondersteund door 20 voorstemmers en dus aangenomen. Medio februari 2018, of eerder, zal wethouder Gerrie Elfrink de gemeenteraad weer moeten informeren over de vorderingen en gesprekken.

Daarna zal het college haast moeten maken om het raadsvoorstel voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen nog rond te willen krijgen. Dat dit ook een lang traject wordt is al zeker en wellicht niet afgehandeld voor 21 maart 2018.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart