fbpx

Crea op en met met de Blauwe Golven.

Op deze plaats bevond zich in vroeger tijden de Oude Haven, die de stad met de Rijn verbond. Dat ondervonden ook de aannemers die bij de herinrichting van het Roermondsplein veel puin tegen kwamen. We hebben het over een locatie die de afgelopen jaren veel besproken werd door voor- en tegenstanders, namelijk De Blauwe Golven.

https://arnhemshart.nlWoensdagavond 22 september jl. presenteerde de gemeente Arnhem de meer uitgewerkte plannen. De Blauwe Golven blijven behouden met meer groen, betere verlichting, nieuwe parkeerplaatsen, zitbankjes op de Oude Kraan en een werkende fontein. De graffitiberg zal afgevlakt worden zodat de aanwezige muren kunnen verdwijnen en komt er een soort van folly op. Gevreesd wordt dat de folly weer een nieuw doelwit zal worden van de diverse kunstenaars die hier vaak vertoeven

Mooi dat er veel meer bomen geplant gaan worden langs de Oude Kraan en Roermondsplein. Een rij lei platanen wordt verplaatst https://arnhemshart.nlrichting de nieuwe BMX- skatevoorziening. Wie van De Nelson Mandelabrug komt kan zo naar de 137 nieuwe parkeerplaatsen rijden. Meer parkeergelegenheid in de binnenstad was een grote wens van de gemeenteraad.

Het plan Blauwe Golven ligt tussen de Coehoorn en de herinrichting Rijnkade. Tijdens de presentatie was ook wel onbegrip dat niet alles in één plan werd geschoven, voor de duidelijkheid. Zo is er nog geen besluit genomen over de Bergstraat en is men in afwachting van het verkeersbesluit voor de Rijnkade.

arnhemshart.nlZorgen zijn er ook uitgesproken voor mogelijke (geluid)overlast van de BMX- skatevoorziening alsmede de graffitiplek die verdwijnt op de berg maar ernaast verplaatst gaat worden. In het plan is er wel meer handhaving opgenomen maar men twijfelt of dat helpt. Bewoners van de Boterdijk ervaren al jaren overlast van afval, nachtelijke feestjes, en het gooien van flessen naar de onderkade. Momenteel geldt het openbaar drankverbod in de binnenstad tot aan de Nelson Mandelabrug. Een uitbreiding hiervan tot en met Artez zou meer handvaten geven om te handhaven.

Medio oktober/november zal eerst gestart worden met het Roermondsplein (gedeelte Weerdjesstraat richting Rijnkade). De muurtjes rond de Blauwe Golven worden gesloopt en vervangen door betonnen randen. Hierbinnen worden snel planten gezet die met de naderende herfstbuien goed kunnen wortelen. De muren horen niet bij het kunstwerk van Peter Struycken.

De aanwezigen konden vragen, waar niet direct antwoord op was, achterlaten. Die antwoorden komen nog. Zo kwamen er bijvoorbeeld vragen over de nieuwe verlichting die op sommige plekken niet stond aangegeven op de tekeningen maar wel toegezegd was tijdens eerdere gesprekken.

Dat de parkeerplaatsen onder de Du Soleil flat ingeruild worden voor meer groen is goed gevallen bij de aanwonenden. Zo zijn zij van de vele nachtbrakers en lallende parkeerders af onder hun https://arnhemshart.nlramen; aldus een bewoonster van de flat. In het algemeen was iedereen zeer tevreden over de plannen en uitleg. Ze hopen ook dat er vanaf die tijd meer regulier onderhoud gaat plaats vinden en beter toezicht zal komen zoals wethouder Roeland van der Zee (VVD) heeft beloofd.

Op zaterdag 17 oktober a.s. zal er een “Urban @ the Waves” evenement plaats vinden op De Blauwe Golven en Nelson Mandelabrug. Samen met Sportbedrijf Arnhem wil men dit met de inwoners en vooral de jongeren het een feestelijke tint geven. Men verwacht dat er ongeveer 1000 belangstellenden zullen komen. De programma zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart