fbpx

Conciërge die het kaf van de koren scheidt?

Het Korenkwartier, beter bekend als de Korenmarkt, wil een conciërge aanstellen om het gebied te verfijnen. De horecaondernemers ergeren zich aan het vele zwerfvuil, graffiti en onopgeruimde terrassen en kliko’s.

De conciërge zal per 1 januari a.s. een fulltime dagdienst krijgen en het Korenkwartier controleren op o.a. deze zaken. Wel zal hij of zij de handen uit de mouw moeten steken om het gebied schoon te maken. De opzet hiervan is om horecaondernemers aan te spreken op hun gedrag en eventueel te kijken naar een oplossing.

Daarnaast kan deze conciërge ook een soort rol van gastheer of vrouw vervullen om bezoekers en gasten inlichtingen te verschaffen. De conciërge zal echter nooit op een (stap)avond werken.

Een conciërge die dit soort taken op zich neemt zijn er in sommige plaatsen en winkelcentrums ook al. Sommige steden zijn er op teruggekomen omdat het geen officiële gemeente functie is en daarom niet verbaliserend mag optreden.

De conciërge zal niet het werk van de handhavers en wijkbeheer gaan overnemen. Wel zullen deze in nauw contact met elkaar kunnen staan. Ook zal de gemeente gewoon optreden bij illegaal afval zoals nu ook al het geval is in Arnhem. Momenteel worden er nog steeds 60 tot 100 bekeuringen per maand uitgeschreven hiervoor in de binnenstad.

Momenteel is Ondernemersvereniging Korenmarkt (OVK) aan het bekijken in hoever het financieel rond te krijgen is. Naast dat de horecaondernemers meebetalen, zijn ze bezig met het aanvragen van financieel steun bij o.a. de gemeente.

Kaf van het Koren scheiden.

Een uitdrukking die iedereen wel kent, maar kent men ook de Arnhemse kafversie?

Met “Het Kaf van het Koren” wordt het saaie lelijke pand bedoeld tussen Luthersestraat en Munterstraat. Ook wel bekend voorheen als De Box en The Level en waar nu de naam The Dome op prijkt.

Bart Lucassen en Rik Catau hebben een plan gemaakt en ook gepresenteerd aan de gemeenteraad om dit te slopen en er een mooi plein van te maken. Een plein dat een mooie uitstraling heeft en de straten meer en beter met elkaar gaat verbinden.

Volgens Bart Lucassen zouden alle zittende bedrijven moeten verhuizen naar de Korenbeurs om dit allemaal mogelijk te maken. De gemeente kan dan het pand aankopen om er “Het Lutherspleintje” van te maken.

Met onderstaande brochure hopen beide heren op veel steun van de ondernemers en ook de gemeente. De eigenaar van het pand heeft al aangegeven om mee te werken en het pand eventueel te verkopen aan de gemeente.

Deze zomer heeft de gemeente al een voorkeursrecht als het gaat om panden te kopen in de Varkensstraat e.o. Zij wil dat dit gebied meer daghoreca krijgt met cultuur en wonen. De buurt moet een veilige en vooral betere leefomgeving worden volgens de wethouder Ron König. Nieuwe horecavergunningen worden dan ook daar niet meer zomaar afgegeven, en dit zou ook mogelijk voor dat pand nu gelden.

Voor “Het Lutherspleintje” zijn zowel voor- als tegenstanders. Voor in de zin van vernieuwing en meer licht in deze sobere buurt. En tegenstanders die hangjongeren en veel meer overlast verwachten als bv. de horeca sluit.

 

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart