fbpx
Nieuws

Complex Kleine Oord word opgeknapt, maatschappelijke doelen moeten dan wijken.

Het appartementencomplex aan het Kleine Oord staat op de lijst van woningcorporatie Portaal om een grondige opknapbeurt te krijgen. Het complex heeft dit wel nodig en ook bewoners zien graag dat hun woning weer spik en span wordt.

https://arnhemshart.nl/Het gehele complex krijgt een behoorlijke opknapbeurt zo is te zien op de site van OpZoom. Verduurzaming en revitalisatie van 76 appartementen, HAT eenheden en commerciële ruimte zo maakt zij bekend. Of de bewoners ergens anders worden ondergebracht is nog niet zeker, eigenlijk zou men deze zomer al starten met de opknapbeurt, de bewoners hebben na de informatie van Portaal verder niets meer vernomen en weten momenteel ook niet wanneer er gestart wordt.

Onder het complex zitten diverse ondernemende winkels en zelfs twee met een maatschappelijk doel. We kennen natuurlijk “Home Sweet Home” waar men als bewoner met een minimum inkomen huisraad en meubels kan kopen voor een smalle beurs. Maar ook de Kledingbank Arnhem is daar gevestigd met vele vierkante meters.

De Kledingbank Arnhem verstrekt kleding aan mensen die financiële moeilijkheden hebben en verwezen zijn door de hulpverlening en/of hun gemeente. Ook mensen met een vluchtelingstatus kunnen daar terecht.

Voor iedereen is er kleding te verkrijgen als je bent doorverwezen. Kleding dat geschonken is door bedrijven, bewoners en instellingen gaat daarheen. Alles wordt gecontroleerd, gevouwen en op maat en sexe geordend.

Dat alle kleding wordt hergebruikt is een grote pluspunt bij de kledingbank. Wat men niet kan uitgeven gaat naar het buitenland waar ook mensen in armoede leven. Kapotte, vuile en onbruikbare kleding gaat naar een recyclingbedrijf alwaar het verwerkt wordt tot poetsdoeken, dekens of garen.

Daniel Becker (CU) stelde vragen over de voorgenomen huur beëindiging van de kledingbank en of de wethouder dit wist en ook al in gesprek was over een andere locatie voor de kledingbank. Hij vindt dat een dergelijk maatschappelijk doel niet zomaar moest verdwijnen.

Wethouder Ronald Paping (GroenLinks) was zich bewust van de opzegging door Portaal en is zelfs al wezen kijken bij de kledingbank. Hier werd hij hartelijk verwelkomd en heeft een rondleiding  gehad. Hij zegde toe om zeker te kijken naar een mogelijkheid om de kledingbank op een andere locatie te huisvesten. Wethouder gaf aan dat er reeds al gesprekken zijn met anderen w.o. Portaal.

Medio augustus/september a.s. moet o.a. Home Sweet Home al vertrokken zijn. Daarna zal Portaal waarschijnlijk ook starten met het appartementencomplex. De commerciële bedrijven wisten tot op vandaag nog niets van de opknapbeurt.

Het zou zeker de gemeente sieren om ook voor andere sociale en maatschappelijke doelen een locatie te vinden waar ze een hele lange tijd kunnen blijven. Ook Leo de Groot (PvdD) wilde graag dat de wethouder ook de voedselbank voor dieren meenam in het zoeken naar huisvesting.

Wij als Arnhems Hart geven al heel lang aan dat het oude Gelders Archief aan de Markt 1 een zeer goede en vooral centrale locatie is om hier een verzamelgebouw van te maken met een maatschappelijke functie. Naast de Kledingbank Arnhem, Home Sweet Home, Dieren Voedselbank, Speel-o-Theek e.d. kan het ook een mooie centrale functie huisvesten als buurthonk voor onze wijk.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart