Complex Kleine Oord nadert het einde om volledig label B te zijn.

Alle 76 appartementen op de hoek Kleine Oord/Nieuwstraat worden momenteel opgewaardeerd naar een label B woning. De afgelopen maanden is Bouwbedrijf Veeneman al zeer druk geweest en zijn al velen opgeleverd aan Portaal en hun huurders.

Voor vele bewoners was het vaak wel een impact, men moest alles inpakken en ruimtes vrijmaken zodat de vele stoere bouwvakkers hun werk konden doen. Maar niet iedereen hoefde bepaalde https://arnhemshart.nl/ruimtes leeg te maken omdat daar eerder bv. al een nieuwe keuken of douche was geplaatst.

Wat zeer opmerkelijk en ook goed om te horen is dat de samenwerking tussen Portaal, Bouwbedrijf Veeneman en de bewoners vanaf begin heel goed is gegaan. Door dit drieluik-overleg en korte lijnen zijn bewoners dan ook goed te spreken over het traject dat zij zouden ondergaan. Bewoners werden met Pasen zelfs nog blij verrast op een netje met heerlijke paaseitjes.

Aan John van Bouwbedrijf Veeneman hebben de bewoners een prima projectleider. “Men kan hem altijd bellen of mailen. Hij reageert altijd.”, aldus diverse bewoners van het complex. Ook Portaal is dagelijks zeer betrokken en steunt haar huurders enorm.

Beneden in de hal hangt wekelijks een nieuwe lijst met de geplande werkzaamheden en er is zelfs een rustwoning dichtbij op de Molenkom aanwezig. Hier kunnen bewoners even wassen, douchen, koken, computeren en zelfs een tukje doen.

https://arnhemshart.nl/Elke maandag is het hak-dag in het complex. Dan wordt er geboord en steenbeitels ratelen hard om oude tegels e.d. te verwijderen. Bewoners weten onderhand dit heel goed en zijn die dag dan ook vaak de hort op. Hiervoor krijgen de bewoners dan ook eenmalig een hak-dag vergoeding van €75,-.

Het complex krijgt beneden een vijftal woon-werk ateliers. Hier zaten eerst de Kledingbank Arnhem en “Home Sweet Home”. De Kledingbank Arnhem is na bemiddeling verhuisd naar De Nieuwe Kade 13 waar ze tijdelijk onderdak hebben. Home Sweet Home is gestopt en bekijkt nog of ze eventueel verder gaan.

Ook zijn er twee gedeeltes aan de buitenzijde voorzien van een bruine kleur wat Portaal “gekiemd” noemt. (Metselwerk wordt voorzien van een speciale gekleurde verf.) De betonnen panelen zijn/worden schoongespoten en het houtwerk is straks weer voorzien van een frisse laag verf.

De huidige entree zal nog worden aangepast met een videofoon en beltableau. En voor oudere bewoners zal er ruimte gecreëerd worden voor scootmobiels. Daarnaast komen er nieuwe tegels op de vloeren en worden diverse galerijvloeren nog aangepast.

Wie er nu langs loopt ziet dat beetje bij beetje de steigers al verdwijnen en een fris complex tevoorschijn komt. De werkzaamheden duren nog even zodat https://arnhemshart.nl/straks de bewoners weer voor jaren kunnen genieten van hun woning.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart