fbpx

Coehoorn: van visie naar uitvoer. (I)

Onder de naam “Wat wilt u kwijt over Coehoorn?” hebben we reeds diverse artikelen mogen publiceren over het traject dat Coehoornvisie werd genoemd. Een traject met aanvankelijk veel weerstand vanuit deze buurt, omdat er plannen waren waarin men als inwoner eerst niet was meegenomen.

De verantwoordelijke wethouder, Roeland van der Zee, ging best wel door het stof tijdens de eerste informatieavond voor de buurt. Een vervolg met gesprekken en avonden volgden daarop zoals men terug kan lezen in onze artikelen.

https://arnhemshart.nlPlot 1 (basisschool De Rank), aan de Coehoornstraat 60, is gesloopt en momenteel ligt er een groot open gat met aangrenzende achtertuin. Dit zal medio september onderzocht zal worden door archeologen. Alhoewel de eerste anderhalve meter een verstoring aangaf denkt men dieper toch meer waardevolle historie te vinden.

Op plot 1 herrijst straks een mooi gebouw, van vijf lagen, waarin 24 sociale huurappartementen komen met op de begane grond zo’n 1.100 m2 werkruimte voor (startende) ondernemers in de creatieve sector. Volkshuisvesting Arnhem zal straks het sociale pakket onder haar hoede nemen. Eind dit jaar starten de eerste bouwwerkzaamheden.

Als CPO project zal een geheel nieuw gebouw herrijzen met +/-35 appartementen op de hoek Coehoornstraat – Nieuwe Plein. CPO staat voor Collectief Particulierhttps://arnhemshart.nl Opdrachtgeverschap en onder de naam Cohousing Arnhem gaan zij verder. Inmiddels hebben 14 geïnteresseerden zich aangemeld om gezamenlijk te gaan bouwen. Het gebouw zal 6-7 woonlagen tellen met een ondergrondse parkeerkelder. De overeenkomst voor de CPO ontwikkeling aan de Coehoornstraat in Arnhem is recent getekend door vereniging Cohousing Arnhem en Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Verwacht wordt dat men medio oktober 2023 zal kunnen gaan bouwen mits men alles rond krijgt. De afspraak is dat i.i.g. 70% particulier bezit moet worden en eventueel 30% voor de ontwikkelaar. Inmiddels stellen de toekomstige eigenaren zich al voor in diverse podcast uitzendingen.

Tevens wordt er druk gewerkt om de twee plots 3A en 3C online te zetten voor de verkoop. Plot3A aan de Bergstraat zal geheel gesloopt gaan worden en 3C naar verwachting geheel intact blijven. Eventuele asbest zal voor rekening van de gemeente zijn en het andere voor de gelukkige koper(s).

Deze zomer zullen beide plots als één kavel in de verkoop gaan en naar verwachting kan het eind dit jaar geheel rond zijn. Omwonenden worden volgens de gemeente wel direct betrokken bij de verdere ontwikkelingen van deze twee plots.

Inmiddels lijkt het wel een riant paradijs te worden in het Coehoorngebied. Zo werden Stationsplein 13, 14, 16 en 17, Coehoornstraat 2 en 4, Korte Coehoornstraat 2 en Bergstraat 25 jl. verkocht om goede appartementen van te maken. Deze zijn nu vooral nu bezet door studenten en expats. De investeerders zijn in gesprek met de gemeente om te kijken naar eventuele opbouw om sommige panden te verruimen en om te toveren. Zodra alles rond is willen zij snel hiermee starten.

Er schijnt ondertussen veel interesse te zijn voor het pand van Introdans aan de Vijfzinnenstraat. Introdans zal samengevoegd worden met Oostpool in het Stadstheater als de geplande nieuwbouw klaar is. Momenteel is de gemeente nog steeds in gesprek met de provincie over de mogelijke subsidie waarover nog geen exact bedrag genoemd is.

Naar verwachting zal er toch een knip komen in de Bergstraat t.h.v. Bergstraat 25. Zodat deze weg opgesplitst zal worden voor voertuigen. Ook de Coehoornstraat, voor het voormalig Stella, zal gesloten worden voor voertuigen en bij het nieuw aan te leggen park bijgetrokken worden. Fietsers en voetgangers kunnen wel hier gewoon langs.

Een heel positief punt is dat na onderzoek de riolering van de Vijfzinnenstraat vernieuwd zal worden dit jaar. De riolering is zodanig slecht dat de gemeente besloten heeft het dit jaar nog te zullen aan te pakken. Het vernieuwen van de bestrating zal later opgepakt worden zodra er meer bekend is over het pand van Introdans.

Zo gebeurt er de komende maanden weer heel veel in een buurt met een rafel randje.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart