fbpx
Nieuws

Coehoorn Centraal krijgt eindelijk ballen.

Met veel ondersteuning van de Coehoorn Centraal ondernemers en betrokken Arnhemmers ging afgelopen woensdag de discussie van start of Coehoorn Centraal de steun wel krijgt die het verdient. Een motie van D66, GroenLinks, SP, VVD, en PvdA moest hierin de Stichting Coehoorn Centraal ondersteunen.

Mattijs Loor (D66) sprak van een experiment van tijdelijke aard naar een gebied dat geheel anders kan zijn als de overheid zich terug trekt. Hanny van Nunen (PvdA) wil het gebied laten zoals het nu is en de ruimte geven.

Alle insprekers hebben het over een bruisende wijk waarin Coehoorn Centraal zeker een vaste plek moet krijgen en van toegevoegde waarde is voor zowel de zittende ondernemers als bewoners. De waarde van het gebied is niet in geld uit te drukken aldus Leo de Groot (PvdD).

Wethouder Roeland van der Zee (VVD) is het eigenlijk gelijk eens met de meningen dat Coehoorn Centraal gewoon door moet gaan en ziet deze dan ook als één van de toekomstige gesprekspartners om over de ontwikkelingen in deze buurt verder te praten.

Het verkopen van gemeentelijke vastgoed moet eerst goed worden bekeken vind ook de PvdD. Het moet niet zo zijn dat er vastgoed wordt verkocht terwijl er ook bv een goed lopend project gaande is. De wethouder ziet dat anders maar hoort daar graag ook de mening van de gemeenteraad over.

Ondanks de lovende woorden en denkende dat het college goed verder gaat, was er nog twijfel of de motie moest worden ingediend. SP en CDA vonden dat zij vertrouwen hadden in de wethouder en dat de motie eigenlijk niet ingediend hoefde te worden. Een schorsing was daarop het gevolg, met nog een schorsing er op volgend.

De initiatiefnemers van Coehoorn Centraal wilden dat de motie werd ingediend anders zouden zij toch de stekker er uit trekken. SP ging dan toch een beetje mee om de motie in te dienen, maar Gerrie Elfrink verzocht later toch om zijn naam van de motie te halen. Tevens het CDA vond het onzinnig en ging met de motie niet mee.

Met 35 voor en vier tegen werd de motie “Toekomst voor ondernemerschap Coehoorn” aangenomen. De PVV en CDA stemden beide volledig tegen.

Via de sociale media werd Coehoorn Centraal door velen gefeliciteerd met hun behaalde succes en zij gaan met vol vertrouwen de gesprekken in met het college om van hun project verder een succes te maken.

Ook Arnhems Hart wenst Coehoorn Centraal alle succes toe en kijkt uit naar een verdere ontwikkeling van het gebied en ook als gesprekspartner weer.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart