fbpx

Coehoorn bijeenkomst brengt meer twijfels bij bewoners.

De bijeenkomst waarin de gemeente Arnhem uitleg gaf over Coehoorn en het toepassen van een creatieve functie bracht afgelopen dinsdagavond meer vragen en enigszins onrust op dan blije gezichten bij de bewoners.

Met verschillende tekeningen werden bewoners en belangstellenden geïnformeerd over hun wijk en de toepassing van Coehoorn Centraal als creatieve functie in het geheel. Ondanks dat elke Coehoorn- Stationskwartier bewoner een uitnodiging heeft ontvangen waren er zeer weinig bewoners aanwezig deze avond.

Bewoners waren zeer verheugd dat Coehoorn meer groen krijgt en dit een ruimer en beter park zal worden. Echter kon de gemeente nog geen duidelijk antwoord geven wie het park zal gaan onderhouden en/of dat deze ingesloten wordt door een hek. Vele aanwezige bewoners op deze avond gaven aan zich niet welkom te voelen in het huidige parkje en zich daar ook geregeld niet echt veilig te voelen, dit zien zij dan ook graag anders op hele korte termijn.

Ook kwam deze bijeenkomst een beetje zeer rauw op hun dak omdat er alleen overleg is geweest met Coehoorn Centraal en de gemeente Arnhem en dat (betrokken) bewoners buiten schot zijn gebleven. Ze waren graag vanaf begin betrokken geweest bij deze plannen om direct hun inbreng mee te laten wegen.

 

In het nieuwe ontwerp zal de Coehoornstraat t.h.v. Stella worden afgesloten voor doorgaand verkeer en bij het nieuwe park worden getrokken. Stichting Coehoorn Centraal zal dan de mogelijkheid krijgen om de panden A, B en C te kopen van de gemeente Arnhem en hierin hun activiteiten verder gaan ontwikkelen.

Stella by Starlight zal dan in de nieuwe fase met park ook meer kunnen uitbreiden zodat ze een terras heeft volgens een aanwezige ambtenaar. Stella is dan ook, zoals nu, gewoon een huurder van Stichting Coehoorn Centraal. Reeds nu laten zij het al toe dat gasten eten en drinken in het huidige parkje kunnen nuttigen, dit tegen het zere been van de bewoners die dit een verkapt beleid vinden van de gemeente omdat er geen vergunning voor is afgegeven.

Soms liepen de gemoederen best wel op als het over de stichting ging en bewoners vaak geen echte antwoorden kregen op hun vragen wat de exacte bedoeling nu is van de stichting in hun wijk. https://arnhemshart.nl/Ook de aanwezige bestuursleden van Coehoorn Centraal kwamen niet met antwoorden naar de bewoners toe.

De verantwoordelijke wethouder Roeland van der Zee heeft nog met een aantal bewoners gesproken en hun kritische bevindingen aangehoord. De wethouder heeft voornemens om medio december a.s. deze plannen in de gemeenteraad te bespreken volgens ingewijden.

Diverse bewoners hebben na deze bijeenkomst steeds meer vragen gekregen en hebben de gemeente Arnhem via een WOB verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) gevraagd wat de exacte afspraken zijn met Stichting Coehoorn Centraal en de verdere nieuwe afspraken eventueel gaan worden.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart