fbpx
Nieuws

Centrum krijgt eindelijk ondergrondse containers.

Na een hele lange tijd is het dan in aantocht, het centrum krijgt ondergrondse containers (oc’s) Sedert 2015 zijn diverse binnenstad bewoners betrokken geweest in het overleg met Geert Boonzaaier, van de gemeente Arnhem,  over de locaties waar de oc’s zouden moeten komen.

Alvorens men de locaties kon gaan aanwijzen moest er eerst een pakketje regels doorgelezen worden. Niet te dicht bij woningen, makkelijk bereikbaar, niet hinderlijk voor verkeer, vuilniswagen moest er goed bij kunnen, op loopafstand te bereiken en ga maar zo door.

Vele overleggen en de nodige bakken koffie later werd er op 10 augustus 2015 de mogelijke locaties bekeken in het centrum en Coehoorn/station gebied. Alles werd gefotografeerd en beschreven en ook gekeken naar de mogelijke sporen van kabels en leidingen die er zouden kunnen lopen. En natuurlijk moest het ook geen mooie plek ontsieren.

Gegevens omtrent kabels en leidingen werden opgevraagd en bekeken en daarna moesten sommige locaties aangepast worden. Op diverse locaties lagen teveel voorzieningen in de grond dat er geen enkele container er in gegraven kon worden.

Het gebied Coehoorn was vorig jaar het eerst aan de beurt en heeft na een goede informatieavond diverse oc’s reeds al in gebruik. Een aantal werden op een andere locatie geplaatst na het indienen van een zienswijze.

Op dinsdag 7 februari a.s. is de informatie avond voor het centrum in Geniet in de Weerd. Een uitnodiging heeft men reeds al ontvangen hiervoor. Natuurlijk met een plattegrond waar de mogelijke oc’s geplaatst kunnen worden, zodat men al een indruk krijgt.

Op deze avond kan men vragen stellen en ook een eigen inbreng nog geven ten aanzien van een container in je buurt. Wellicht is de plek niet mooi of kan het anders. Dat kan je bespreken en ook via een zienswijze alsnog kenbaar maken.

De gemeente Arnhem heeft besloten dat geheel Arnhem op een korte termijn oc’s in alle wijken moet hebben. Het centrum zal deze dan voor aankomende zomer ook hebben en kan men 24/7/365 zijn afval kwijt.

Over het gebruik van de oc’s met een afvalpas verwijzen wij je door naar: Containers en de afvalpas

We zien je graag op 7 februari a.s.   in de Weerd aan de Weerdjesstraat 168 vanaf 19.30 uur.

Ook Arnhems Hart is die avond aanwezig omdat zij vanaf het begin, in een andere setting toen nog,  bij de overleggen aanwezig waren.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart