fbpx

Bonkende gezelligheid alom met Koningsfeest in Arnhem, incl. enquête.

Gezelligheid:
Het was de afgelopen dagen zeer druk in onze Arnhemse binnenstad met Koningsnacht en -dag. Het publiek vermaakte zich met de diverse soorten podiums en muziek. Van hard, Hollands tot oude disco en diverse meezingers.

We zagen ouders met hun kinderen schuifelen door de straten maar ook vele jongeren die er goed lol in hadden. Van diverse omstreken kwam men naar Arnhem om samen met ons dit groot feest te vieren. En natuurlijk moet er flink gedronken worden met deze dagen.

Ook is het fijn dat gemeentewerkers en medewerkers van Sight twee ochtenden al vroeg bezig zijn om de straten en pleinen weer schoon te maken. En er lag veel aan plastic bekers, frietbakken, confetti en andere afvalsoorten in onze binnenstad.

https://arnhemshart.nlGebonk:
Een mooi feest zoals ook onze burgemeester Marcouch deelde. Maar is het een mooi feest ook geweest in zijn totaliteit? Want wie o.a. op Twitter en Facebook rondkijkt zijn er erg veel mensen niet erg happy geweest. Tot in Velp, Rosendaal en de andere wijken had men last van zware bassen en gebonk.

Tweets in de trend van huilende kinderen, koppijn, trillende ramen en rammelende kopjes kwamen voorbij. Op de Facebook van Politie Arnhem Noord staan veel klachten en onbegrip dat men niet ingrijpt.

Maar ook velen hadden nergens last van en vinden het bij een dergelijk evenement horen. Sommigen waren al extra voorzichtig geweest en hadden een paar dagen vakantie genomen ver buiten Arnhem en raadde dit ook anderen aan. Helaas is dit niet voor iedereen zomaar weggelegd.

Maatregelen:
Intussen heeft burgemeester Marcouch al aangegeven dat er nog steeds veel klachten binnen komen. Hij neemt dit zeker serieus en zal ook voor volgend jaar maatregelen gaan nemen. De organisatie, Stichting Koningsfeest Arnhem, wijdt het aan andere opstellingen van podiums, de wind en een andere organisator voor XXLerator onder de John Frostbrug.

Wat het aantal aan meldingen momenteel zijn is nog onbekend volgens de gemeente Arnhem. Provincie Gelderland had vanmiddag al 108 meldingen binnen verdeeld over de twee feestdagen.

Volgens diverse melders is het zeer vreemd dat er geen reactie is geweest via de sociale media van de gemeente Arnhem en Politie Arnhem. Eerder deelde de Politie nog mede dat ze eventuele vragen e.d. via Facebook zou beantwoorden. En waarom is er niet ingegrepen door de gemeente Arnhem toen er al meldingen binnen kwamen?

Zeikers of terecht?:https://arnhemshart.nl
Alhoewel ook velen reageerden dat mensen niet zo moesten zeiken en dat het bij het leven in en rond een stad hoort, vragen wij ook ons af of dit wel zo is? Klagen we teveel en vooral als het om zo een heel groot evenement gaat in de Arnhemse binnenstad? Moeten bewoners dergelijke dingen voor lief nemen en anders in een hutje op de hei gaan wonen?

Op maandag 6 mei a.s. is er weer een Arnhems Hart buurttafel in Focus om 13.00 uur. Dan wordt hier ook o.a. aandacht aan besteed. Wil je alvast gewoon reageren dan kan dat via redactie@arnhemshart.nl, onze sociale media kanalen Twitter en Facebook of vul de onderstaande enquête in.

Enquête voor bewoners met postcode 6811:
Om te peilen hoeveel gezelligheid en overlast Koningsnacht & -dag heeft bezorgd bij jou, houden we daarom deze enquête. Deze is volledig anoniem volgens onze belofte en de AVG (Privacywet).

We weten dat een feestje altijd wel twee kanten kent namelijk gezellig en ook voor anderen weer overlast. Om straks in gesprek te gaan met de gemeente Arnhem willen we graag weten wat jullie mening is in deze. Ook op maandag 6 mei a.s. gaan we met de aanwezige bewoners hierover in gesprek met mogelijk wat raadsleden.

De enquête is beëindigd en men kan hier de uitslag vinden.

Iedereen zeer bedankt voor het invullen van deze Enquête.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart