fbpx
Nieuws

Boele Staal: Waarom zijn we niet meer zo trots?

De nieuwjaarsreceptie in de Eusebiuskerk was zeer druk bezocht. Van de gewone burger tot aan de hoge elite, maar ook de gewone ambtenaar was present vanwege zijn/haar functie. Van mantelpakjes, kostuums en de gewone man kledij. Echt een receptie voor iedereen die wat met Arnhem heeft te maken of er woont. Ondanks dat er laatst nog een afgeladen nieuwjaarsparty in de Eusebiuskerk was geweest is deze weer spik en span en ook mooi aangekleed voor de gasten.

Vanwege ziekte was Burgemeester Herman Kaijser helaas niet van partij deze avond, zijn functies worden voorlopig waargenomen door Boele Staal. Deze wenste ook in de toespraak van harte beterschap, waarop er een applaus kwam uit de zaal. Dat dit een warm applaus was voor Herman Kaijser is wel zeker.

Boele Staal roemde Arnhem om zijn rijkdom en had het over de opbouw in het centrum. De komende plannen m.b.t. de Stadsblokken-Meinderswijk en de parel van Arnhem straks, namelijk Musis Sacrum. Hij was er die middag nog geweest en is dan ook blij dat deze nieuwbouw straks een aanwinst is en ook niet kan wachten tot alles in mei gereed is. Er komen steeds meer jongeren wonen en Arnhem groeit en staat er goed voor.

De stad kleurde roze tijdens de Giro en de Arnhemmers waren trots op hun Maarten Tjallingii. Maar in de gewone gesprekken met de Arnhemmers is er van trots weinig te spreken zegt Boele Staal. Waar is de trots van de Arnhemmers gebleven vraagt hij zich dan ook erg af.  Wellicht zijn deze moe geworden van de vele bouwputten die er zijn geweest en nog komen gaan? De vele discussies over de Stadsblokken, Rembrandt, Centraal, Focus, Stadstheater et cetera?

We hebben na zijn toespraak genoten van Het Gelders Orkest met 7 koppig  koperblazers, genaamd de HGO7. Een waar genot om naar te luisteren in een mooie omgeving. Ook werd een tweetal jong talent aan ons voorgesteld, te weten, de 21 jarige Mechthild Drop en de 16 jarige Tim Ouwejan. Dat zij jong waren was totaal niet te merken, weelderige klanken klonken uit hun trompet en trombone en iedereen was muisstil om te genieten.

Het orkest kreeg van de aanwezigen een welverdiende lange staande ovatie. Wat zij ook enorm waardeerden door dit met een toegift te bekrachtigen.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart