fbpx
Nieuws

Blauwe Golven zoekt geldschieters!

De liefhebbers van de Blauwe Golven kunnen nu hun hart en liefde echt laten zien. Met het starten van een kopje koffie op dinsdag 22 mei a.s. om 11.00 uur wordt er een aftrap gegeven om een inzamelingsactie te houden om het schoon te laten maken. Het kunstwerk van Peter Struycken ligt momenteel tussen een ja- en neekamp.

Het jakamp:
Wethouder Gerrie Elfrink wil de blauwe Golven verwijderen en hier een groene openbare ruimte van maken incl. diverse toepassingen zoals Showroom 2.0, horeca en een skatebaan. En aan het Roermondsplein een dubbel parkeerdek. Diverse bewoners ondersteunen dit plan en zien liever vandaag dan morgen dit gebeuren.

Het neekamp:
Vele liefhebbers van kunst en ook diverse organisaties zien de Blauwe golven liever blijven en opgeknapt worden zoals zij ook was. Met de Oude Kraan als een mooie grote groenstrook. Onder de liefhehttps://arnhemshart.nl/bbers zitten ook veel aangrenzende bewoners en ondernemers.

Met een inzamelingsactie willen de Vereniging Stadsschoon Arnhem, Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Werkgroep Behoud Blauwe Golven alleen het centrale gedeelte, fontein zijde, laten schoonmaken door een schoonmaakbedrijf. De gemeente vertikte tot op heden om dit geregeld te doen en schijnt het nu ook achterwege te laten blijkt uit het binnengekomen persbericht van Peter Nijenhuis.

Met hoge druk en warm water zal het terrein schoon worden gemaakt. Incl. de benodigde afzetting is hiermee een bedrag gemoeid van €7381,-. Vereniging Stadsschoon Arnhem en de Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut doneren al €3000,- zodat voor de overige €4381,- nog donaties worden gezocht.

Wie €10,- doneert krijgt een gesigneerde, met dankwoord, ansichtkaart van Peter Struycken zijn Blauwe Golven. Maar wie meer doneert is ook een jaar lang gratis lid van Vereniging Stadsschoon Arnhem.

De initiatiefnemers hebben al eerder een soort schoonmaakactie gehouden waarbij met schrobbers en zeep stukken schoon werden gemaakt. Hiermee wilden ze laten zien dat de Blauwe Golven alleen een goede schoonmaakbeurt nodig had.

Naar onze info is het oude college nog afwachtende wie straks de nieuwe wethouders worden om dan weer verder in gesprek te gaan met Peter Struycken. Zolang er verder geen afspraken en/of tegemoetkomingen zijn gedaan blijft de Blauwe Golven gewoon nog liggen. En wellicht in een schoongemaakte vorm na deze actie.

Klik hier voor meer informatie.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart