Blauwe Golven – (II)

Een van de langstlopende gespreksonderwerpen en meest gelezen artikelen is toch wel die over De Blauwe Golven. Menig Arnhemmer weet dan direct dat het gaat om een groot gebied met kunstwerk van Peter Struycken dat verwaarloosd is.

Veel gesprekken zijn gevoerd en ideeën zijn gepasseerd in de afgelopen jaren. Maar nu ligt er een raadsvoorstel met ontwerp op tafel waar men eerst via een rondetafelgesprek met elkaar in https://arnhemshart.nloverleg kan gaan waar ook raadsleden bij aanwezig zijn. Na een rondetafelgesprek is het aan de raadsleden en de wethouder om verder te dimdammen en tot slot er mee in te stemmen of niet, vaak met nog een aantal wijzigingen.

Een klein gezelschap was er deze avond aanwezig buiten de raadsleden om die mee wilden praten over het ontwerp. Waar in eerdere bijeenkomsten vele omwonenden aanwezig waren blijken dat er nu maar vier te zijn.

Waar de aanwezige kunstenaar spreekt over de zorgen dat de muren gaan verdwijnen om graffiti er op te maken spreken bewoners van Boterdijk over het genot dat nu de onderkade is afgesloten voor het verkeer en zien ook dat de muren graag volledig verdwijnen. Overdag valt de overlast nog mee maar in de nachtelijke uren is het een ramp.

Gebruikers van waterpijpen en alcohol komen dan samen en gooien flessen naar beneden en laten er een smeerboel achter. De omwonenden zijn vaak ook bezig om de glasscherven op te ruimen in de ochtenden zodat er weer veilig gefietst kan worden.

https://arnhemshart.nlGraag zien de woonbotenbewoners dat de onderkade afgesloten blijft zodat er in de nachtelijke uren geen auto’s staan met keiharde muziek en de racers er niet meer welkom zijn. Wanneer dit niet gedaan wordt vrezen zij ook voor de veiligheid van fietsers die daar passeren. Nu is het echt een rustig verblijfsgebied waar ook mensen komen om te recreëren.

Op dit moment is men aan het bekijken of de graffitiberg toch weer verlicht kan worden. Eerder stonden hier lantaarnpalen maar deze zijn gesloopt. Het slopen scheen ook voor de gemeente de reden zijn om geen nieuwe verlichting terug te plaatsen. Kort geleden werden nog flessen en stenen richting de woonboten gegooid waarbij ruiten sneuvelden.

Onrust ook vanwege de aan- en afvoer van voertuigen die de nieuwe parkeerplaats gaan benutten aan de zijde van het Roermondsplein. In het plan van de Rijnkade komt er tussen de locatie skatebaan en de parkeerplaats ook een afrit naar de onderkade https://arnhemshart.nlwat mogelijk ook bereikbaar zal worden via deze parkeerplaats. Meer verkeer en een onveilige situatie qua drukte bij de in- en uitrit aan de zijde Weerdjesstraat aldus een bewoner van de Rijnkade. Op verzoek gaat hij de speerpunten duidelijk aangeven op een kaart met zijn aanbevelingen richting de gemeenteraad.

Een oplossing om met een tijdelijk mobile camera De Blauwe Golven en Onderlangs te monitoren zou iets helpen zeggen de aanwezige omwonenden. Beter zou zijn om er vaste camera’s te installeren en meer handhaving en dan ook daadwerkelijk met de beelden wat doen. Er komt wel eens handhaving maar dat is zeer sporadisch wordt deze avond opgemerkt.

Het is nu aan de gemeenteraad maar deze zijn eerst nog druk met de begroting. En dit raadsvoorstel is al begroot op €9.576.000.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart