Blauwe Golven hapt er goed in.

Wie de berekeningen van Landschapsarchitect Poelmans Reesink even globaal doorleest ziet dat welke wijziging men ook zou nemen het allemaal een flinke berg met geld kost. In 2017 werd er nog gepraat om 1,5 mln. uit de bestemmingsreserve grondexploitatie Zuidelijke Binnenstad beschikbaar te stellen voor de Creatieve Corridor – Roermondsplein en omgeving. Men ging toen er vanuit dat de gehele Creatieve Corridor 2 mln. zou kosten.

Tevens zijn de huidige berekeningen een globale beraming en geen vaste uitgangspunten wordt er bij gezegd. “Van belang hierbij is om aan te geven dat de opties nog geen ontwerp zijn en dat de https://arnhemshart.nl/bedragen daarom als indicaties moeten worden beschouwd” wordt er vermeld in de financiële uitwerking.

Dus het kan meer of minder zijn maar wat is dan meer of minder? Een beeldschetsing wat straks ook de gemeenteraad natuurlijk wil weten alvorens een standpunt in te nemen. Immers men praat nu over een bedrag van 7,6 tot 9 mln. Een verschil van ruim 5 tot 7 mln., vergeleken met 2017.

De verantwoordelijke wethouder Roeland van der Zee (VVD) heeft de architect verzocht om een berekening te maken tussen de eerdere opties. Daarnaast zijn stakeholders geraadpleegd om advies en welke van de opties hun voorkeur heeft.

Intussen heeft aannemer NTP de herinrichting klaar en is de bekende lus verleden tijd. Momenteel is men nog bezig met bestraten en de rotzooi opruimen. Hierdoor is de overlast behoorlijk https://arnhemshart.nl/minder op de Blauwe Golven en door het stille asfalt hoort men het verkeer ook nauwelijks meer. Zo laten omwonenden het al weten, persoonlijk en via de sociale media.

Ook worden de Blauwe Golven schoongespoten met gewoon water en het blijkt dat de grauwe aanslag hierdoor verdwijnt. Hierdoor is een eerdere gehouden inzamelingsactie overbodig geworden en hebben alle donateurs inmiddels hun geld terug ontvangen.

Dit is niet de enige grote onkostenpost die de gemeenteraad voor zijn kiezen krijgt. Ook het Museum Arnhem en Gele Rijdersplein gaat nog veel geld kosten. Iets waarvoor men eigenlijk geen 100% rekening mee heeft gehouden in de begroting. Voor beiden is men dan ook nog zeer driftig op zoek naar een grote zak met geld.

Daarnaast staat tussen de pergola, bij het AKU fontein, nu een gele kubus om te kijken wat er op die locatie mogelijk zou kunnen zijn. Na de proef van een jaar bekijkt men de mogelijkheden. Maar ook dit zal dan extra geld kosten waar men nog geen rekening mee heeft gehouden.

Reacties op dit artikel kan men hier plaatsen.........

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We gebruiken cookies om inhoud relevanter te maken en je een veiligere ervaring te bieden. Als je op de website klikt of op de website navigeert, ga je ermee akkoord dat we informatie kunnen verzamelen via cookies. Lees ook eens onze belofte over hoe we omgaan met gegevens e.d.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten