fbpx
Nieuws

Blauwe Golven, een tikkie meer.

De Blauwe Golven gaan een tikkie meer kosten dan de begroting van 9,6 miljoen Euro. Namelijk 2,5 miljoen Euro meer.

Via een interpellatieverzoek probeerde de SP en CDA om het project stil te leggen maar dat haalde bakzeil in de gemeenteraad. Nu stoppen zou mogelijk zijn maar er al ongeveer 1 miljoen Euro is uitgegeven, er zijn toezeggingen gedaan en er is werk aanbesteed; aldus wethouder Bob Roelofs. Zo heeft Rots Maatwerk opdracht gekregen om de fontein weer werkend te maken en die zal medio oktober 2023 klaar zal zijn.

De wethouder legde duidelijk uit dat 1,3 miljoen Euro te verklaren is door de gestegen bouwkosten en 1,2 miljoen Euro voor bijkomende werkzaamheden. Tijdens het project worden dehttps://arnhemshart.nl  gemeentelijke riolering en openbare straatverlichting meegenomen op de Oude Kraan. Een unieke kans om dat gelijk aan te pakken anders had dit alsnog later moeten gebeuren en waren de kosten hoger geweest. De kosten voor deze onderhoudswerkzaamheden worden gedekt uit twee andere budgetten die los staan van het budget van het project Blauwe Golven (namelijk: Budget Onderhoud Riolering en Budget Onderhoud Openbare verlichting); zo staat dit in een schriftelijke uitleg.

https://arnhemshart.nlDe Blauwe Golven is een kunstwerk en dat wil de gemeenteraad behouden. Daarnaast dient het als parkeerplaats die belangrijk is voor de Arnhemse binnenstad waar de parkeervraag toeneemt. In het nieuwe plan komen er aan de zijde van het Roermondsplein parkeerplaatsen bij. Met meer vergroenen en bomen moet het een combinatie worden die zal samenvloeien met de geplande herinrichting van de Rijnkade (start oktober 2023). De Blauwe Golven is in 2020 gekozen tot één van de 100 sleutelwerken beeldende kunst in de openbare ruimte.

Alles wordt duurder dus zo ook onze projecten volgens GroenLinks. De PVV wilde een Matrixbord waarop de daadwerkelijke uitgaven vermeld zouden staan, dit haalde geen meerderheid. Mochten de kosten nog meer worden dan zal de wethouder de gemeenteraad weer informeren.

Deze maand zullen Liander en Vitens starten met het opwaarderen van stroom- en waternet. Als de bestrating dan open ligt gaat men dehttps://arnhemshart.nl gemeentelijke riolering vervangen. Mei a.s. zal men starten met de parkeerplaatsen op de Blauwe Golven volgens de huidige planning. Inwoners moeten nog steeds het definitieve ontwerp zien aangezien er al diverse aanpassingen zijn gedaan na het laatste ontwerp.

Na jaren van veel discussie kan het project eindelijk van start gaan en naar verwachting in 2024 klaar zijn. Het Urban Skate Park en zijde Roermondsplein komen later aan de beurt aangezien men afhankelijk is van de herinrichting Rijnkade. Of de herinrichting Rijnkade meer gaat kosten is nog niet bekend.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart