Binnenstadtuin 2020

Elke (gevel)tuin of een bloemige boomspiegel verwelkomen wij van harte in onze binnenstad. Met een jaarlijkse wedstrijd willen we graag bewoners stimuleren om dit dan ook aan te leggen. Naast kleur, geur en een omgeving voor insecten brengt het ook een verbetering bij mens en dier.

Het washttps://arnhemshart.nl/ een hele lange wandeling voor de juryleden om alle (gevel)tuinen en boomspiegels te bekijken. Helaas hadden velen een klap gehad door de langdurende warme en droge zomer dit jaar. Maar daardoor is het ook heel goed te zien wie er tijd in zijn groene tuin steekt en ook geregeld water heeft gegeven.

In de Bastionstraat hadden zojuist de, net aangelegde, tuinen een waterbeurt gehad van de gemeente. Een straat die straks zeker een meerwaarde krijgt door deze verse aanplant. Een idee zou zijn om de opgehoogde lange rand onkruidvrij te maken en in te zaaien met een kleurig bloemenmengsel. Maar ook een mix rij met zonnebloemen, Lavatera en stokrozen zou hier absoluut niet misstaan en de kosten zijn nihil. Hier en daar een Euonymus tussen en het is altijd bontig groen.

Jammer was het om te zien dat er ook tuinen waren die geheel verwilderd waren. Echter vogels en insecten zijn hier dol op en komen daar dan vakerhttps://arnhemshart.nl/ dan in een hele strakke tuin. Maar ook een goed onderhouden tuin kan vele vogels en insecten trekken door de planten goed te kiezen.

Een beetje kleur kan wonderen doen zagen we in de Kerkstraat en het Paradijs. Ter grote van wat tegels en klinkers zagen we een mooie stokroos fier overeind staan en een mooie welkom bij een entree van de appartementen. Dit geeft al aan dat de grote van een tuin er nooit toe doet. Probeer ook eens een tegeltje voor je woning te wippen.

 

https://arnhemshart.nl/Opvallend waren de vele aangeklede boomspiegels in de Betuwestraat en Brugstraat. Een teken dat men deze twee straten heel graag groen en kleurig heeft. Iets wat ook de Utrechtsestraat hopelijk straks krijgt als deze aangepakt wordt na de verbouwing van Museum Arnhem.

Tjah en dan bekijk je alle foto’s en in gedachten lopen we alles nog even na. En zullen we een winnaar moeten kiezen uit alles.

 

Gefeliciteerd!https://arnhemshart.nl/
Met een mooie plant en diverse bollen trokken we naar de Brugstraat. Een onderhouden boomspiegel die eigenlijk meer uit potten bestaat. Wat stenen houden alles bij elkaar en zorgen dat er geen auto’s een kortere route nemen.

Verrast vertelde Mevrouw Liedmeier dat ze de planten in de potten houd om zo makkelijk alles te onderhouden en water te geven. Wanneer ze begint te vertellen wijst ze ons ook op de andere buurtbewoners die nu na deze lange droogte ook bezig zijn gegaan met het winterklaar maken.

Na de overhandiging van het pakket moest er zeker een mooie foto komen. Mevrouw Liedmeier mag met deze eer en dit artikel doorgaan als winnares van de “Binnenstadtuin 2020”.

Inthttps://arnhemshart.nl/eresse?:
We krijgen steeds vaker vragen over het vergroenen van een straat of bij woningen. Een aantal aanvragen worden binnenkort al gehonoreerd i.s.m. de gemeente Arnhem. Tevens geven wij ook advies aan starters en beginners, soms helpen we gewoon even een handje mee.

Naast meer kleur en fleur is het ook een goede ontspanning en worden de contacten in de straat versterkt. Geregeld ruilt men ook plantjes met elkaar of er wordt samen bollen en planten ingekocht.

Tevens hebben we met bewoners een aantal plantsoenen opnieuw ingericht en worden deze door hun onderhouden. Dat is ook mogelijk in Arnhem en de gemeente Arnhem staat er zeer open voor. We zitten nu al te denken om met nog meer plantsoenen dit verder uit te werken.

Wie meer wil weten over plantsoenen, boomspiegels en (gevel)tuinen kan een mailtje sturen naar: redactie@arnhemshart.nl Wellicht ben jij straks de winnaar in 2021?

Wat is er niets leuker dan een compliment te ontvangen van passerende voorbijgangers?

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart