fbpx
Nieuws

Binnenstad minder schoon in de weekenden.

Op de aanbesteding voor afval en groenonderhoud van de gemeente Arnhem is geen enkele inschrijving binnen gekomen. Afval en groenonderhoud waren in één aanbesteding gedaan waardoor potentiële aannemers niet konden kiezen. Vaak wordt groen en afval apart aanbesteed, maar de gemeente Arnhem koos anders. De nieuwe aanbesteding had op 1 januari jl. in moeten gaan.

https://arnhemshart.nlDe reden daarvoor was dat er voor de binnenstad ‘niveau A’ geldt en dat betekent dat ook in de weekenden gewerkt moet worden, dus de afvalbakken moeten worden geledigd en de straten en pleinen geveegd. Volgens insiders wrikt het daar aangezien veel aannemers niet (meer) in de weekenden werken vanwege personeelsgebrek, rust en/of geloofsovertuiging.

Voor nu zijn er voorlopige afspraken gemaakt met Sight Landscaping om van maandag t/m vrijdag het afval op te ruimen. In het weekend zal Van Dalen dit overnemen maar anders dan we gewend zijn. Van Dalen zal zaterdags slechts tot +/- 10.00 uur de afvalbakken ledigen en met de veegmachine rijden. ‘s Middags wordt er nog een rondje bakken geleegd, na 16.00. Ook het plein na de warenmarkt op zaterdag wordt door Van Dalen gereinigd. Op de zondagen zal er tot +/- 10.00 uur alleen gewerkt worden.

Eén van de eisen in de aanbesteding is dat een aannemer (zoveel mogelijk) moet werken met elektrische materiaal. Iets waar bv Sight Landscaping in heefthttps://arnhemshart.nl geïnvesteerd door de jaren heen. Van Dalen kan hieraan niet geheel voldoen, zij zullen voor deze tijdelijke oplossing nog gebruik maken van traditionele busjes en aanhangers. Wel heeft men nu twee elektrische wagentjes rijden in/langs het winkelgebied.

De gemeente zal een nieuwe aanbesteding uitschrijven, en we verwachten dat deze situatie nog een aantal maanden zo zal blijven.

https://arnhemshart.nlKnijpploeg
Mede door deze ontwikkeling, en op veler verzoek van de inwoners, is de trouwe knijpploeg van Arnhems Hart weer actief in de binnenstad. De knijpploeg was in oktober 2022 gestopt om redenen die bekend zijn bij de gemeente Arnhem.

In 2022 heeft de knijpploeg ruim 3500 kg aan (zwerf)afval opgeruimd tijdens de wekelijks route door de binnenstad. Daarnaast hielden de vrijwilligers ook hun eigen buurt schoon van (zwerf)afval. Daarbij hadden ze extra aandacht voor het schoonhouden van de omgeving bij de ondergrondse containers.

Wie interesse heeft om een woensdag van 10.00 tot 12.00 uur mee te helpen kan zich aanmelden per mail: redactie@arnhemshart.nl

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart