fbpx
Nieuws

Binnenstad bewoners en ondernemers aan tafeltje dekje

Bewoners en ondernemers van de Arnhemse binnenstad troffen elkaar gisteren aan tafel bij Dudok. Eerst gezellig eten met soep en broodjes, immers dat brengt elkaar samen. Voor velen het eerste rustpuntje van een hele drukke dag, voor anderen ook een kans om met elkaar bij te praten alvorens de avond van start ging. Een avond georganiseerd door de Gemeente arnhem om elkaar te treffen en met elkaar in gesprek te gaan over de binnenstad en haar uitstraling.

Met deze avond wilde de organisator kijken in hoever bewoners en ondernemers de binnenstad zien, en wat er mogelijke oplossingen zijn. De ondernemers van hun zijde en de bewoners van hun zijde. De bewoner wil graag netheid, rust en een goede buurt terwijl een ondernemer graag vele betalende klanten in zijn zaak heeft met dichtbij parkeren. Na de inleiding werd iedereen verzocht om met elkaar in gesprek te gaan aan diverse tafels.

Tafel discussie
Tafel discussie

Bij de tafels lagen vele foto’s die gemaakt zijn in de binnenstad, van graffiti, hanging baskets tot aan verpauperde panden en de nare ijzeren paaltjes op de Rijnkade. Kies uit alle foto’s 5 stuks waarvan je vindt dat deze aandacht nodig heeft of dat je dat een meerwaarde vindt voor de binnenstad was de eerste opdracht. Daarna mocht men op een vel, per categorie, zijn foto’s leggen en vertellen waarom hij/zij deze had uitgekozen. En daarna barstte wel de discussies los bij elke tafel immers men was het eigenlijk heel vaak eens met elkaar.

Aan het eind kreeg iedereen een joker om aan te geven wat er het eerste aangepakt moest worden in de binnenstad. Een eindstand die eigenlijk wel te voorspellen was maar dit is de lijst:
-Verpauperde panden aanpakken, veel meer groen, meer fietsparkeerplekken en wrakken verwijderen, graffiti en zwerfvuil aanpakken/opruimen, soepeler parkeerbeleid/tarieven

Ook de bewegwijzering en het vervallen van parkeerplaatsen werden als een zwaar minpunt gezien. De evenementen, hanging baskets alsmede (kerst)groen worden als zeer veel meerwaarde gezien en zag men ook graag meer uitgebreider, vooral de hanging baskets moesten ook meer de wijk in.

Ook werd meegegeven door de aanwezigen dat men ook zelf veel kan doen om de binnenstad beter er uit te laten zien. Door bv een graffiti weer onder te verven maar dan ook de pandeigenaar erbij te betrekken. Ondernemers van de Duizelsteeg pakten in 2015 al eens gezamenlijk de verpaupering aan in hun straat en de Coehoorn ging dit jaar nog de wijk in om kapotte straatmeubilair en graffiti aan te pakken.

De Gemeente Arnhem beloofde aan alle aanwezigen om medio januari 2017 met een plan van aanpak te komen en dit weer terug te koppelen aan iedereen.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart