fbpx

Bidboek voor buurthuis meer uitgewerkt.

Vorig jaar hebben onze bestuursleden bij wethouder Martien Louwers een bidboek gepresenteerd. Een bidboek waarin vele dingen staan om een buurthuis te realiseren in de Arnhemse https://arnhemshart.nlbinnenstad. Dé buurthuis voor iedereen als we de inhoud goed bekijken.

Het bidboek is een samengevat plan in hoeverre bewoners graag hun buurthuis zien en wat het zal moeten omvatten. En met één hoofddoel: een laagdrempelige plek waar men elkaar kan ontmoeten.

Ontmoeten kan men overal wel maar velen komen niet overal of heeft zelfs de financiële mogelijkheden niet om met een activiteit mee te doen of steeds een bakkie samen te doen in de commerciële ruimtes. In de vele gesprekken met bewoners en onderzoek bij andere buurthuizen zagen we heel snel in dat een buurthuis wel een must is. Tijdens deze gesprekken kwamen we ook tot de conclusie dat een buurthuis een uitgebreidere functie kan hebben.

We zagen in Apeldoorn de verbinding tussen studenten in hun opleiding die (eenzame) ouderen ondersteunden. Maar ook een volle huiskamer waar men drie keer in de week een volwaardige maaltijd kon nuttigen. Zelfs een kluskamer waar bewoners elkaar helpen met repareren en maken van (kapotte) spullen, beter bekend ook als buurtservice.

We weten uit onze maandelijkse buurttafel dat bewoners heel graag helpen en bereid zijn om hun wijk en straatje op te fleuren en te onderhouden. Zo zijn er o.a. vele geveltuinen, plantsoenvakken en een knijpploeg gekomen in de binnenstad. Dus vanaf een vaste plek waar bewoners elkaar ontmoeten kan dan straks ook meer en beter in het kader vanhttps://arnhemshart.nl participatie.

Inmiddels hebben we een financiële aanvraag lopen voor een buurthuis in de binnenstad en eind mei 2020 verwachten we hier meer over te horen. Een mogelijke locatie hebben we al op het oog wat zeer centraal ligt en waar zeker de vele nodige plannen gemaakt kunnen worden samen met onze binnenstadbewoners.

Wij hebben er i.i.g. al heel veel zin in!

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart