fbpx
Nieuws

Bewoners waren verrast door de impact maar er komt verbetering.

Wie aan skaten denkt zal waarschijnlijk direct terug denken aan een dikke week afsluiting in de Zuidelijke binnenstad. Met als hoogtepunt dat auto’s ineens omringd waren door dranghekken en men niet met zijn ijzeren ros kon vertrekken en zelfs niet naar zijn woning kon rijden.

Het WK Inline-Skaten heeft vele bewoners min of meer verrast en men was vaak ook niet op de hoogte van alle verkeersmaatregelen en/of op die dag geldende afzettingen. Zou dit ook anders gekund hebben en/of heeft de organisatie dingen gemist? Iets waar we graag over in gesprek gingen met de uitvoerende partij namens de gemeente Arnhem, Sportbedrijf Arnhem.

Natuurlijk heeft het evenement Arnhem in alle deelnemende landen goed op de kaart gezet en was het de zondag ook goed druk op tracé Weerdjesstraat waar de finish was. We zagen zelfs deelnemers in getale de stad ingaan om de Arnhemse binnenstad te proeven en met hun frisse aankopen weer te vertrekken naar het buitenland.

Zou men een dergelijk evenement weer zo organiseren was eigenlijk de hoofdvraag. Ja werd er zonder twijfel direct geantwoord. Echter we gaan dan wel veel duidelijker communiceren naar de bewoners toe, hierin hebben we het wel onderschat.

We hebben naar de ondernemers gecommuniceerd via hun vele vertegenwoordigers en deze hebben op hun beurt weer hun leden geïnformeerd. Echter blijkt dat vele ondernemers niet of nauwelijks deze informatie echt lezen van hun vertegenwoordigers. Hierin gaan we het ook verbeteren aldus het Sportbedrijf.

Diverse bewoners zagen de brochure over de verkeersmaatregelen aan voor een wedstrijdschema en informatie over het skaten. En deze werden dan ook de zondag 8 juli jl. enorm verrast door de dranghekken. Inmiddels heeft ook wethouder Roeland van der Zee (VVD) het boetekleed aangetrokken en toegezegd dat het in de toekomst niet meer zo moet.

Op dinsdag 28 augustus a.s. is er de Boels Rental Ladies Tour en Rush-Hour 2018 in de binnenstad. Alhoewel dit eerst twee aparte evenementendagen zouden zijn heeft de gemeente Arnhem, mede door de afdeling evenementen, ervoor gekozen om dit in één dag te verpakken.

I.s.m. de gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem worden bewoners en ondernemers nu per geadresseerde brief geïnformeerd over die dag. Deze informatie incl. tijden en mogelijke doorgangen, met goede duidelijke straatnamenkaart zal dan iedereen in de Arnhemse binnenstad bereiken. Ook komen op de invalswegen duidelijke matrixborden te staan hoe de binnenstad te bereiken is.

Door een goede samenwerking met de verkeersmanager hoopt de gemeente nu ook een concept klaar te hebben dat ook voor de andere evenementen zou kunnen gelden. Immers er komen er nog een aantal aan en ook o.a. voor Koningsdag 2019 is men al bezig.

Bewonersgroep Arnhems Hart heeft al diverse malen aangedrongen dat men bij evenementen ook bewoners uit het gebied moet betrekken. Deze kennen hun omgeving zeer goed en kunnen bij evenementen ook adviseren. Sportbedrijf Arnhem heeft toegezegd dit verder op te pakken en ook op regelmatige basis met ons te overleggen.

Om bewoners ook meer te betrekken zouden zij ook als regelaar ingezet kunnen worden bij een evenement. Alsmede straks de nieuwe EHBO-ers die een tweedaagse cursus incl. AED doen via Arnhems Hart.

Sportbedrijf Arnhem was zeer enthousiast over de bewoner, aan de Weerdjesstraat, die elke dag het stuk onder de platanen veegde voor de skaters. Platanen laten zomers hun oude barst vallen en deze zou dan de skaters kunnen hinderen. De bewoner in kwestie is reeds al een bekende omdat deze elke dag zijn omgeving schoonhoudt, hij ontvangt dan ook nog een mooi geveegd pakket.

Bewoners die interesse hebben om mee te helpen bij evenementen kunnen kontakt opnemen met: redactie@arnhemshart.nl

 

https://arnhemshart.nl/

Hierboven alvast een kaartje voor dinsdag 28 augustus a.s. waar de wielrenners overheen gaan. De start is op de Markt en gaat via de Sabelspoort naar de Rijnkade. Alle bewoners en ondernemers van de binnenstad ontvangen hier nog een brief over.

 

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart