fbpx
Nieuws

Bekende Nederlanders kopen een kavel!

Tot afgelopen zondag waren het nog gewone mensen zoals de meesten in onze mooie binnenstad. Maar door zich sinds zondag aan te melden als potentiële koper van een kavel aan de Rodenburgstraat-Broerenstraat is dat gewone er wel af. Veel media aandacht kregen ze deze week en zelfs op het ochtend journaal bij de NOS kwamen ze terecht. En morgen zelfs een artikel in een bekend landelijk dagblad.

deurbel-09Met een eigen deurbel aan De Trans 27 en een etage op de tweede verdieping zitten momenteel 12 potentiële kopers te wachten tot dat het morgen 10.30 uur wordt. Dan pas kan men zich officieel inschrijven voor één van de 11 kavels. De stemming is zeer goed en er zijn ook al mailadressen en telefoonnummers uitgewisseld. En ja, ze hebben zelfs al een WhatsApp groep opgericht om elkaar op de hoogte te houden na morgen.

Op het moment dat Arnhems Hart binnen komt is er een architect bezig met een voorstelling wat zij allemaal al gerealiseerd heeft. Iedereen luistert aandachtig mee en stelt vragen over producten en bouweisen e.d. Ook de genoemde verplichte plint hoogte van 3.50 meter komt weer goed ter sprake. Deze is verplicht gesteld in het bestemmingsplan die de Gemeente Arnhem heeft opgemaakt. (Zie: Bestemmingsplan Rodenburg)

Er zijn hele goede en strakke regels opgesteld onder elkaar in hoever iemand op de lijst staat en wat voor kavel hij graag wil hebben. Eten doen ze daar vaak met zijn allen samen en je mag ook even weg om je te douchen en om te kleden thuis. De Gemeente Arnhem heeft er een koffiezetapparaat geplaatst en er is een toilet. Wassen kan men zich met een teiltje onder de kraan, net zoals op de camping.

Er is geregeld aanloop van vrienden en familie die even komen kijken hoe het erbij staat en of er nog iets nodig is. De groep heeft afgelopen week diverse aannemers en architecten over de vloer gehad, en ook een stand van zaken gekregen beneden in de Informatiewinkel. Verdere tijdverdrijf is veel op de computers of mobiel bezig zijn met de gasten wifi die ook de Gemeente Arnhem heeft opgezet.

De potentiële kopers vinden het bouwen van een eigen huis een belangrijk punt. Velen hebben al op andere locaties gekeken waar een projectontwikkelaar was die er huizen bouwde volgens eigen tekeningen. Een hot item was ook de privacy die men niet echt had bij andere bouwprojecten en hier wel te realiseren is. En een huis bouwen zoals je hem zelf wilt hebben is natuurlijk wel ieders wens, en dat in de binnenstad.

Er word aangebeld en even later komt er nog een belangstellende binnen, hij kijkt op van de reeds vele aanwezigen in de kamer. Hij word zeer vriendelijk ontvangen door de groep en zij leggen de regels uit. Verbaasd dat er al zoveel waren druipt hij later toch af, en bedankt iedereen voor de gastvrijheid. Er blijven nu nog steeds 12 potentiële kopers over voor 11 kavels.

Plannen worden er al besproken in hoever met elkaar samen te werken, wat natuurlijk de prijs van een woning kan drukken. De naam IKEA komt al geregeld voorbij als het om de mogelijke inrichting gaat. Een datum voor een eerste bouw vergadering is al gepland en vanuit daar gaan ze steeds verder werken. Na morgen zijn het keiharde onderhandelaars waar menig bouwploeg nog zijn petje voor af zal nemen.

Plotseling staat er iemand op en loopt naar de lijst die op de muur hangt. Een krassende stift en een nieuw nummer voor een kavel staat er eens. We zijn er uit roept ze, kavel 4 klinkt het ineens. En ze gaat de gang in om het de anderen ook te vertellen. De lijst die vanavond aardig vast leek te staan krijgt ineens een andere wending.

Arnhems Hart heeft vanavond een zeer hechte groep ontmoet en bedankte hun voor de warmte en zeer hartelijke ontvangst. En wenste hun veel succes morgen bij het tekenen.

11 kavels en 12 potentiële kopers!

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart