fbpx

Bartokpark gaat volgende fase van ontwikkelingen in.

In mei jl. zijn omwonenden en belangstellenden samengekomen om de nieuwbouw van het Bartokpark te bespreken. Bijna een jaar geleden, in de eerste gesprekken, werden aandachtspunten en zorg gedeeld over de toenemende (verkeers)overlast die daar gaande is.

https://synchroon.nl/projecten/arnhem/bk40/Synchroon wil in het Bartokpark appartementen bouwen, eerder lag hier het mooie aardvarken dat wereldwijd bekend werd. Omdat het aardvarken verslechterde besloot men om deze op te slaan bij Burgers Zoo om weer op te knappen. Waar het aardvarken later heen gaat is nog steeds niet bekend. De kunstenaar wil graag dat deze in een bosrijke omgeving geplaatst wordt, echter willen veel inwoners het weer terug in een wijk.

Inmiddels is het Bartokpark ingericht als speelplek voor kinderen. Maar is het onderhand meer een openbare kroeg, en toilet, geworden met gasten welk alcohol nuttigen en de omgeving besmeuren. Een hotspot voor de politie die er dan dagelijks bekeuringen uitdeelt en mensen wegstuurt. Tijdens de laatste samenkomst werden deze zorgen weer gedeeld met de projectontwikkelaar en gemeente Arnhem. De politie geeft aan hier meerdere malen per dag te controleren.

https://arnhemshart.nlIn de tweede presentatie werd duidelijk dat men goed geluisterd heeft na de eerste input vorig jaar. De ingang van een nieuw te realiseren overdekte fietsenstalling is verplaatst en de commerciële ruimte is uit de tekening verdwenen. Naast de geplande nieuwbouw komt een verbindingsweg van 4.5 meter breed richting Theater aan de Rijn, vanaf het Kleine Oord, zodat men bij het theater kan laden en lossen. Dit laatste heeft wel impact op de ruimte voor het Bartokhof wat tussen het theater en de nieuwbouw moet ontstaan. Vanwege vrachtverkeer zal men daar meer moeten gaan bestraten.

De aanwezigen uitten hun zorgen over het laad- en losverkeer omdat dit ook na een voorstelling in de nachtelijke uren kan zijn. “Een onderdeel van het verder uitwerken van het schetsontwerp is onder andere toetsen op geluid. We toetsen aan de situatie die er nu is. Mensen kiezen ervoor om straks te komen wonen naast een theater, maar we weten dat dit nieuwe bewoners er niet altijd van weerhoudt om te klagen.”, aldus Synchroon. De gemeente gaat bekijken in hoever men in de nachtelijke uren mag laden en lossen (vergunning).

Theater aan de Rijn maakt zich ook zorgen over het laden en lossen en geeft dat ook herhaaldelijk aan: “Ik hoor steeds in meetings dat erhttps://arnhemshart.nl 1x per week laden lossen is van het theater, dat is
nadrukkelijk niet waar. Dat is achterhaald, maar we krijgen het er niet uit. De realiteit is dat er dagelijks partijen zijn voor laden en lossen. Dus daar moet een goede oplossing voor gevonden worden, anders kunnen wij als theater gewoon niet verder”. Daarnaast zal het theater straks ook de parkeerplaatsen verliezen die er momenteel voor hun pand zijn.

Vivare staat positief tegenover de nieuwe plannen en de weg naast hun appartementencomplex. Er zijn voorbereidende gesprekken over mogelijke bouw van een aantal nieuwe sociale huurwoningen op de kop van hun huidige appartementencomplex. Het grote transformatorhuis zal dan ook verplaatst worden en het huidige hekwerk van Vivare verdwijnt. Hierdoor zal er ook een einde komen aan de illegale stortplaats op het terrein van Vivare.

Elk (nieuw)bouwproject wordt bekeken door een kwaliteitsteam. Zij bekijken of het past in de omgeving en niet de uitstraling aantast in de omgeving. Ze zagen graag een blok met acht https://arnhemshart.nlverdiepingen in het ontwerp verwerkt. Synchroon wil kijken of dit kan maar heeft de wens voor maximaal zeven verdiepingen.

Door het complex laten verspringen in de hoogte sluit het aan op de omgeving. Op de daken en balkons zal men zoveel mogelijk groen toepassen. Vanwege de afstand kan het project niet op stadswarmte aangesloten worden, mogelijk komen er warmtepompen, dit is men nog aan het onderzoeken.

Omdat de in- en uitgang van de fietsenstalling wordt verplaatst kunnen er benedenwoningen bij komen. Aan het Kleine Oord komen een drietal soort van woon-werk ateliers en aan de Gortemakerssteeg een zestal woningen met geveltuinen. In het Bartokhof staan nog steeds vier stadsvilla’s gepland.

Men gaat uit van 40 tot 50 koopwoningen die straks allemaal een betaalde parkeerplaats krijgen in parkeergarage Rozet. Terwijl er nog gesleuteld wordt aan de tekening zal men ondertussen starten met het wijzigen van het bestemmingsplan. Als dit rond is zullen de vergunningen volgen en bij soepel verloop wil men graag in het voorjaar van 2024 starten met bouwen.

 

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart