fbpx
Nieuws

De Arnhemse binnenstad even buiten bereik……..slot

De afgelopen twee weken was het weer even afzien voor wethouder Geert Ritsema. Na de vele bitterballen vanaf de VVD zijde en de vele moties was het afgelopen maandag een besluitvormende vergadering over de “Bereikbaarheidsvisie Arnhem”.

Voorzitter Marcouch gaf al aan dat er al behoorlijk over is gesproken en ziet daar ook wel het belang van in. Maar tussen de zinnen door gaf hij al aan om geen lange discussies en gesprekken hier over te hebben. Niet meer dan deze avond.

Diverse partijen gaven al aan waarom zij een motie hadden ingediend en/of deze van andere partijen zullen ondersteunen. Eigenlijk was het overgrote deel over de goede bereikbaarheid van de binnenstad met auto, fiets, te voet, per trein of openbaar vervoer. Leendert Combée (VVD) spreekt nog steeds van misleiding omdat de oude vergunninghouderplaatsen opgeteld zijn bij de gewone parkeerplaatsen. Later op de avond gaf hij aan dit woord te schrappen en niet meer te gebruiken.

De motie “Fietser te gast” is helaas een feit geworden. Eerder werden fietsers gedoogd om in de zijstraten te fietsen, nu is dat gedogen een feit geworden. Wij als Arnhems Hart hebben vaak aangedrongen om dit niet toe te staan o.a. vanwege de veiligheid. Vele bewoners en gasten ergeren zich aan de vele fietsers terwijl zij in het winkelgebied lopen. Veel ondernemers ergeren zich er aan dat er vele fietsen overal luk raak worden vastgeketend en staan in de winkelstraten.

De partijen waren het over eens om de files om Arnhem aan te pakken. Door een ongeval o.i.d. op de Pleyroute of A12 zijn de wegen om onze stad heel snel dicht en gaat iedereen als sluipverkeer de stad door. Bij een dergelijk ongeluk is de stad ook niet te bereiken en staat alles binnen no-time compleet vast.

Ook aan de bewegwijzering schort veel, vooral waar men kan parkeren. De gemeente is momenteel bezig om in het winkelgebied overal bewegwijzeringsborden te plaatsen. Met het tracé Weerdjesstraat is men nu aardig op weg om alles in goede banen te leiden met borden. Nu staat daar zelfs een bord welk verwijst naar de weekendparkeerplaats P7 bij de Volkshuisvesting.

Het idee om flitsparkeren te creëren werd door sommige partijen gelukkig als onnodig gezien. De opzet was om een tal van parkeerplaatsen te maken waar men bv een 10 minuten (betaald) kan parkeren om even een pakje op te halen of een supermarkt in te kunnen lopen. Door het flitsparkeren zouden dan ook een aantal gewone parkeerplaatsen verdwijnen en een ondernemer heeft natuurlijk graag dat gasten langer in de stad vertoeven dan even 10 minuten. Dit idee heeft het niet gehaald.

Er zal een onderzoek worden gedaan waarom veel gasten niet meer naar Arnhem komen. Eerder werd al een onderzoek gehouden onder gasten in het winkelgebied waarom, hoe lang en voor hoeveel geld zij in de binnenstad vertoefden.

Met 25 voor en 19 tegen stemmers werd de bereikbaarheidsvisie aangenomen. Pas nu kan wethouder Geert Ritsema verder met de uitvoer en aangedragen oplossingen.

Maar ook de tarieven voor het parkeren alsmede de vergunningen voor ons als bewoners gaan per 1 januari 2018 wel omhoog. De nieuwe tarieven vind je hieronder.

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart