fbpx
Nieuws

De Arnhemse binnenstad even buiten bereik……..deel 5

Wethouder Geert Ritsema werd in juni jl. weer teruggestuurd naar de tekentafel. De wethouder had een plan gepresenteerd over de bereikbaarheidsvisie en deze werd toen eigenlijk van tafel geveegd. Men vond zijn plan niet goed en degelijk uitgewerkt en er miste ook nog veel aanvullende informatie.

De vergadering zou een meningsvormend karakter krijgen maar er waren nieuwe stukken beschikbaar, waardoor men weer wat informatieve vragen wilde stellen. Leendert Combée (VVD) hield voet bij stuk toen de voorzitter eigenlijk eerst met de griffie wilde overleggen. De voorzitter ging overstag en willigde toch in om eerst de vragen te behandelen.

De https://arnhemshart.nlwethouder geeft aan diverse gesprekken te hebben gehad voor en ook na het maken van de visie. Met de stad, zo noemde hij alle betrokken partijen in het kort. Ook met Arnhems Hart heeft hij diverse goede gesprekken gehad en zelfs nog vorige week een schouw, in de binnenstad, voor de fietsnietjes.

Leendert Combée gaf aan dat het opvalt dat er een groot verschil is in afgenomen parkeerplaatsen die worden genoemd in de visie. Waar in de visie over een klein aantal wordt gesproken blijken er het veel meer te zijn. De wethouder gaf aan dit een technische vraag te vinden en er nog op terug te komen.

Wel blijkt inmiddels dat de vindbaarheid van parkeergarages en pleinen meer verbetering kan hebben. Ook wij drongen hier zeer op aan in de eerdere gesprekken met de wethouder. Zo zal nu op de rondweg Weerdjesstraat betere verwijzingen komen naar de Rijnkade, Rozet, De Trans, Prinsenhof en P7.

Ook werden er vraagtekens gezet bij de transferiums. Dat zijn (onbewaakte) parkeerplaatsen waar men met de gewone lijnbus de binnenstad weer in kan. Afgelopen zomer was er een actie van de gemeente waar je zelfs €5,- mee kon verdienen. Elke automobilist die bij Gelredome zijn auto parkeerde en de bus pakte kreeg een “Dit is Pas Arnhem card” met een tegoed van €5,- er op.

De VVD heeft dit getest en kwam tot de conclusie dat dit transferium niet echt klantvriendelijk was. Ook is gebleken dat deze actie niet echt het juiste effect heeft gehad om de binnenstad te ontlasten van auto’s. Ook Waterberg is niet echt een transferium te noemen en zou desgewenst ook beter aangepakt moeten worden.

Het is een feit dat bezoekers van de stad die met de auto komen deze ook dichtbij willen hebben. Dit is handiger bij bv veel en grote aankopen maar ook voor ouderen om in de stad te winkelen.

Daarnaast willen ook onze bewoners meer dan graag zijn auto op loopafstand hebben van zijn woning. Echter doordat de vergunninghouders-plaatsen zijn vervallen wordt dat steeds meer onmogelijk. Ook worden vele plaatsen bezet door de ondernemers die eigenlijk in de parkeergarages zouden moeten kunnen staan. Dit laatste kan volgens de wethouder pas in 2018 gerealiseerd zijn.

Na een anderhalf uur dimdammen komt er nog een meningsvormende vergadering, en sloot de voorzitter deze zitting.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart