fbpx
Nieuws

De Arnhemse binnenstad even buiten bereik……..deel 4 – Rust

Wethouder Geert Ritsema werd afgelopen maandag weer aardig aan de tand gevoeld tijdens de 4e editie over de bereikbaarheidsvisie. Reeds in drie eerdere gemeenteraadsvergaderingen kreeg deze wethouder het moeilijk om de gemeenteraad te overtuigen dat de visie ook 100% goed is en uitgewerkt kan worden. Echter vele partijen zijn het niet met hem eens en eisten ook vele veranderingen en onderzoeken weer van hem.

In de derde editie werd van hem verlangd om met antwoorden te komen op vragen en hieraan heeft hij zich aardig gehouden. Zo goed dat vele partijen weer kwamen met vragen, vragen, en vragen.

Natuurlijk is de bereikbaarheid van de Arnhemse binnenstad een dagelijkse gesprek bij bewoners, ondernemers maar ook bezoekers. Ook de herinrichting van de Weerdjesstraat-Oranje Wachtstraat werkt deze visie momenteel ook niet mee. Zou dit de toekomst zijn als de binnenstad dicht slibt en er weinig parkeerplaatsen meer zijn?

Daarnaast kan men straks ook niet meer vanaf de Rodenburgstraat bij Parkeergarage Rozet komen vanwege de Sint Jansbeek. Iets wat de bewoners maar ook de bezoekers enorm zullen gaan merken. Arnhems Hart heeft hiertegen nog een bezwaarschrift lopen.

We merken dat diverse politieke partijen zich ook al hard maken om de aanwezige parkeerplaatsen op de Blauwe Golven te handhaven. Wethouder Gerrie Elfrink wil hier meer groen hebben en ook Showroom CASA wil zich hier vestigen. Omwonenden zien graag minder ronkende motorvoertuigen voorbij razen langs hun woningen en willen het heel graag veel groen hebben.

Wethouder Geert Ritsema mag eerst met een heldere en betere bereikbaarheidsvisie gaan komen in oktober 2017. De partijen gaven aan dat de wethouder meer tijd nodig zou moeten hebben. De wethouder greep dat aan, alhoewel eerst wel twijfelachtig.

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart