fbpx
Nieuws

De Arnhemse binnenstad even buiten bereik……..deel 3

Het was weer een stevige informatieve avond voor wethouder Geert Ritsema over de bereikbaarheidsvisie. Van “Place to be to a Place to meet” zo begon de wethouder deze avond. Hoe gaat Arnhem om met het bereikbaar houden van de binnenstad en dat deze niet dicht slibt. Het ligt niet alleen aan Arnhem zelf zegt de wethouder, ook de omliggende steden hebben een aandeel dat Arnhem bereikbaar is en niet steeds vol staat met verkeer.

In de visie staat dat er 4 keer €200.000 gereserveerd wordt om de bereikbaarheidsvisie op een aantal punten aan te pakken. Leendert Combée (VVD) is het hier nog niet mee eens omdat er eerder al over was gesproken in een andere nota en het eigenlijk 5 keer moet zijn. Wethouder Geert Ritsema geeft aan dit binnen het college te bespreken en hierop terug te komen eind juni 2017.

De wethouder geeft aan dat het goed gaat met de stad en er steeds meer betaald wordt om te parkeren. De €200.000 wordt uitgegeven aan loyaliteitsprogramma’s in overleg met de ondernemers.

De wethouder werd zeer aan de tand gevoeld door de heer De Groot (GroenLinks) over de €200.000 uit de visie. GroenLinks merkte op dat de wethouder niet duidelijk is waar het geld straks exact aan wordt uitgegeven. Zeer vreemd kwam de wethouder ook met andere potjes ineens aandragen zoals het bereikbaarheidsfonds, Nabij Arnhem, et cetera. Hierdoor werd zijn verhaal steeds onduidelijker en rommeliger. GroenLinks vraagt zich sterk af of het college niet veel duidelijker kan worden met de bereikbaarheidsvisie.

De wethouder beloofde met een memo te komen over de financiële vragen en kwesties. Hierin zal hij duidelijker worden welke potjes en budgetten er zijn en de stand van zaken.

De wethouder heeft de tabellen aangedragen met de parkeerplaatsen op straat en in de parkeergarages. Er is minimaal verschil tussen 2011 en 2017 te zien. Echter zijn er nu (bijna) geen  vergunninghoudersparkeerplaatsen meer en deze zijn als gewone parkeerplaats erbij geteld. De VVD geeft aan dat deze tabellen dus niet correct zijn terwijl er vele parkeerplaatsen zijn verdwenen.

Vorige week heeft afdeling verkeer een schouw gehad ten aanzien van de gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze wees uit dat er een aantal bij moeten en sommigen aangepast moeten worden. Op diverse plekken kunnen geen rolstoelbusjes staan om rolstoelen uit te laden.

Bewoners die nu (gaan) bouwen zoals (straks) op het Paradijs, Martinushof of Rodenburgstraat moeten een parkeerplaats op hun eigen kavel creëren. Zij komen niet meer in aanmerking voor een bewonersvergunning. (Dit is ook meer een landelijk iets aan het worden) Volgens de wethouder vraagt de markt hier steeds meer om.

Wat voegt flits parkeren toe in de binnenstad? Deze vraag stelde de wethouder zich ook zelf af. Momenteel kan men overal eigenlijk kort parkeren. Een automobilist kan al een kaartje kopen voor bv. 15 minuten.

Alvorens de meningsvormende vergadering plaats vindt op 12 juni a.s. zal de wethouder eerst nog de (ontbrekende) stukken sturen en de daarop volgende vragen moeten voldoen.

Eerdere artikelen hierover: Deel 1 & Deel 2

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart