fbpx

Arnhems Hart presenteert resultaten parkeeronderzoek.

Alvorens Arnhems Hart was opgericht waren al diverse bewoners bezig met het onderzoeken naar mobiliteit en parkeren in de Arnhemse binnenstad. Een jaar lang veel tellen, veel praten en veel gesprekken met diverse gemeente ambtenaren.

Door de vele veranderingen, aanpassingen en verkeersbesluiten die er aan kwamen en nog zouden gaan komen, vreesde deze bewonersgroep dat het parkeren en mobiliteit zeer aangetast zou worden. Vanuit dat oogpunt zijn ze een vol jaar bezig geweest om dat te onderzoeken en in een rapport te verwerken.

Onderzocht is de bereikbaarheid van het centrum en de mogelijkheden om te parkeren. Het aanzicht en de fietsparkeerplekken alsmede de gelegenheid om een scooter te plaatsen zijn ook onderzocht.

In het onderzoeksrapport staan diverse aanbevelingen om het verder te gaan onderzoeken op haalbaarheid en/of aanpassingen.

Omdat wethouder Geert Ritsema in het voorjaar met een nieuwe plan van aanpak zal komen in de Gemeenteraad nog door hem meegenomen kan worden in de besluitvorming.

Inmiddels hebben diverse raadsleden al aangegeven het onderzoek zeer te waarderen en verder te willen bespreken.

Het complete rapport is hier te lezen: Arnhems Hart – Parkeren en mobiliteit onderzoek 2016 

 

 

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart