fbpx
Nieuws

Arnhem Samen krijgt een tweede editie!

Wie weet het nog van vorig jaar toen er een grote kerstboom stond van steigerbuizen op het Gele Rijdersplein? Tien dagen lang werd er gezamenlijk van 10 tot 0 afgeteld en gingen de lichtjes aan met muziek van Mariah Carey, “All I Want for Christmas Is You”.

https://arnhemshart.nlMet koren, gitaarklanken en zelfs een optreden van Joey Hartkamp werd het een uur gezellig samenzijn. Ondertussen kon men zich laten verwennen met erwtensoep, chocomelk, Glühwein en oliebollen gesponsord door de vele organisatoren.

Ook dit jaar krijgt Arnhem Samen een vervolg maar dan totaal anders. Wel zijn er weer lekkere hapjes en drankjes tijdens diverse dagen maar zijn er ook veel meer activiteiten. Alhoewel de huidige organisatie nog zeer druk bezig is om zaken te realiseren krijgt het al behoorlijk vorm.

Gemeente, ondernemers, bewoners, stichtingen en verenigingen slaan samen de handen ineen om dit jaarlijks op te gaan zetten. En ditmaal is de gele kubus op het Gele Rijdersplein het middelpunt. Binnen en buiten zullen bezoekers getrakteerd worden op gezelligheid, muziek en activiteiten. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Zoals vorig jaar is de aftrap na de kerstmarkt, zondag 16 december a.s., in het winkelcentrum. Vanaf daar zal de Arnhem Band onder kerstklanken richting de gele kubus lopen waar iedereen zich https://arnhemshart.nlbij aan kan sluiten zodat het een mooie lange stoet wordt. Hoe de opening van Arnhem Samen daar verder gedaan wordt houden we nog even geheim.

Op 20, 21, 22 en 23 december zullen er ook diverse mooie activiteiten en muziek in en rond de gele kubus plaats vinden. Waarbij op zondag de 23e deze veel langer zullen zijn.

Bandjes, zangers en artiesten gezocht.
Arnhem Samen wil graag in contact komen met bandjes, zangers en artiesten die ook hun bijdrage willen verlenen aan dit evenement. Dus kun jij één van deze dagen en/of meer, meld je dan aan via redactie@arnhemshart.nl

PopUpKerk Open Air kerstdiner.
Maandag de 24e is het kerstavond en dan strijkt de PopUpKerk neer bij de gele kubus. Net als vorig jaar hebben zij het Gele Rijdersplein gekozen en hebben voor ons onderstaande tekst geschreven:

https://arnhemshart.nlVoor PopUpKerk inmiddels een traditie geworden: het Open Air kerstdiner! We zijn nog steeds van mening dat op kerstavond niemand alleen zou moeten zijn. En daarom gaan we wederom MET Z’N ALLEN enorm dineren.

Dit jaar open air én overdekt, omdat we deze avond gebruik mogen maken van de grote gele kubus. Wij dekken zowel buiten als binnen een lange tafel. Een lange tafel waar iedereen kan komen aanschuiven. 

Kerstavond in het teken van delen! Heb je een mooi zelfgemaakt of zelfgekocht gerechtje? Nog een flesje wijn liggen? Glühwein, biertje, sapje, hapje? Neem het mee en deel het met andere Arnhemmers. Heb je niks? Geen probleem. Want als je veel hebt, kun je veel delen en als je weinig hebt, kun je veel krijgen. En wij zorgen sowieso voor soep en brood.

Met z’n allen om de tafel. En om houtvuurtjes. Met muziek, goeie verhalen en fijne gesprekken. Op die ene avond in het jaar waarop we die wereldvrede gewoon zelf even maken.

Aftellen op 31 december.
Op oudejaarsavond zal er een klok geprojecteerd worden die aftelt naar het nieuwe jaar. Onder het genot van een drankje en het vele mooie vuurwerk dat om de aanwezigen wordt afgestoken in de binnenstad, gaan we samen het nieuwe jaar in.

 

Zie ook: Arnhem Samen werd een gezamenlijk succes!

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart